Fizyomer Terapia, bünyesinde nöro işitsel beyin eğitim programları veren SAS Merkezi ile birlikte yürüttükleri çalışmaları, TED Koleji rehberlik öğretmenlerine anlattı.
Fizyomer Terapia Kurumsal İletişim Direktörü Gül Çekinel Soyer, SAS Centre Uzman Psikoloğu Esra İnciler Yatağan ile birlikte TED Koleji rehberlik öğretmenleri ile toplantı yaparak onlara, eğitim programlarının nasıl yürütüldüğünü ve bunların çocuk ve ergenler üzerindeki olumlu etkilerini anlattı. SAS Centre’ın, Ar- Ge’si yüksek bir hastane olan Fizyomer Terapia’nın çözüm ortaklarından biri olduğunu ifade eden Kurumsal İletişim Direktörü Soyer, “Merkezde uyguladıkları yöntemin; dikkat eksikliği, hiperaktivite sorunu yaşayan, çocuklarda da kullanıldığını ifade ederek; “Merkezimizde uyguladığımız bu yeni yöntemden yararlanan çocuklarının yaratıcılıklarının, özgüvenlerinin geliştiğini gözlemliyoruz, odaklanma sorununa çözüm getiren bu yöntem, çocukların her alanda motivasyonu da yükseltiyor” dedi.
PROGRAMIN FAYDALARI
Fizyomer Terapia’da uygulanan Sensory Activation Solutions, yani kısa adıyla SAS Merkezlerinin geliştirdiği ve uyguladığı nöro-işitsel beyin eğitim programlarının amacını; daha sağlıklı bir beyine sahip olmak şeklinde tanımlayan Uzm. Psikolog Esra İnciler Yatağan ise, programların faydalarını şöyle sıraladı: “Beynimizin gelişimine sağlıklı bir şekilde yardımcı olmak yaşam kalitemizi arttırır. Dikkat süresini arttırır. Okuma-yazma ve öğrenme becerilerini geliştirir. Dil ve konuşma bozukluklarına yardımcı olur. Özgüven ve motivasyon artışı sağlar. Motor becerilerde, davranış, sosyal iletişim ve ilerlemeler sağlar.”
NASIL UYGULANIYOR
SAS programlarının nasıl uygulandığına ilişkin de bilgi veren Psikolog Esra İnciler Yatağan, “Kulaklıklar aracılığıyla çeşitli ses, müzik ve konuşma programlarını günlük seanslar halinde ve bir kaç hafta boyunca 1 saatlik dinletiler şeklinde uygulanır. Kulaklıklar aracılığı ile uygulandığı için çok da kolay bir yöntem. Programlarımız genelde 20 gün devam ediyor” şeklinde konuştu. Programın okul süreçlerinde de kullanıldığını dile getiren Yatağan, şunları anlattı: “Okul süreçlerinde başarı, dikkat kaybı, davranış bozukluğu, öfke kontrolü gibi konularda çalışıyoruz. Danışanlarımızın yüzde 90’ı çocuk, bu nedenle bu alanda uzmanlaştık. Bizim için önemli olan aileler ve rehberlik, onları da bilgilendirerek ve iletişimimizi sürdürerek, programı sürdürüyoruz. Bunun için rehber öğretmenlerle buluşup, onlara bu programı anlatmak istedik.”
YETİŞKİNLER İÇİN DE KULLANILIYOR
Programların yalnızca çocuklar için değil, yetişkinler için de kullanılabildiğini de sözlerine ekleyen Psikolog Yatağan, “Örneğin öfke kontrolü, dikkat ve konsantrasyonun arttırılması için pek çok kurum çalışanları için uygulayabilir bu programı” dedi. 
AİLELER DE BİLGİLENMELİ
Okul öncesi kreşlerden itibaren bu tür eğitimlerin verilmesinin yararlı olacağını ifade eden  rehber öğretmenler; Yasemin Gültekin ve Ödül Elif Altaşer, yöntemin velilerde de farkındalık yaratılmasında etkili olacağını kaydettiler. Bu tür eğitim programları hakkında ailelerin de bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken TED rehber öğretmenleri, eğitim programlarından yararlanmak isteyen aileleri bilgilendireceklerini söylediler.
Editör: TE Bilişim