Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yüzde 100 engelli dostu binasıyla, kaliteli sağlık hizmetini hastalarına ulaşılabilir koşullarda sunuyor.
Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Kurumsal İletişim Direktörü Gül Çekinel Soyer, Fizyomer Terapia’nın yeni binasında engelli hastaların, tekerlekli sandalyeleri veya akülü araçlarıyla bağımsız olarak kendi başlarına, zemin kattaki polikliniklere ve odalarına ulaşarak muayenelerini olabildiğini aktararak; “Engelli hastalarımız, özel engelli araçlarımızla geldikleri merkezimizde tetkiklerini yaptırıp röntgenlerini çektirdikten sonra, fizik tedavi ve rehabilitasyon odalarına ve üst katlardaki rehabilitasyon salonlarına, geniş sedye asansörlerine akülü araçlarıyla girerek rahatlıkla ulaşabilmektedirler” dedi. Soyer, “Engelli hastalarımız yine her katta bay ve bayan ayrı olmak üzere 2’şer tane bulunan engelli tuvaletinden yararlanabilmekte, lobi, kafeterya, spor salonları terapi havuzları gibi sosyal alanlara bağımsız olarak gidebilmektedirler” şeklinde konuştu.
MODERN VE ŞIK
Kurumsal iletişim Direktörü Gül Çekinel Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Fizyomer Terapia’nın yeni binası yüzde 100 engelli dostu olmasının yanı sıra, adeta bir sağlık parkı niteliğinde, bir dönüme yakın yeşil alanı, merkezin şehir trafiği ve gürültüsünden uzakta ancak şehir içinde oluşu, geniş ve ücretsiz otoparkları, dinlendirici manzarasıyla, modern ve şık iç dekorasyonuyla hastaların hem ruhsal hem bedensel olarak rahatlamalarına olanak tanıyarak, hastaların tam bir terapi almaları sağlanmaktadır. Bu söylediklerimizi sadece görmek yetmez, Fizyomer’e gelip deneyimlemek gerekir.”
“EVİMDE GİBİYİM”
Fizyomer Terapia’da tedavi gören yürüme engelli İsmail Güleç de, merkezin kendileri için kolay ulaşılabilir olduğunu ifade ederek,  şunları söyledi: “Tedaviye gelirken özel engelli minibüsleri ile evlerimizden alınıyoruz, sonrasında Fizyomer içindeki tüm işlemlerimizi kendimiz yapabiliyoruz. Fizyomer Terapia’nın yüzde 100 engelli dostu binasında her alana aracımdan inmeden, bağımsız olarak ulaşabiliyorum. Elektrikli bisikletimle koridorlarda katlarda rahatlıkla dolaşabiliyorum. Fizyomer’de kendimi evimde gibi hissediyorum, tedavi yatağının yanına kadar akülü aracımla gidebiliyorum, fizik tedavimi olurken bisikletimi şarj edebiliyorum. Sosyal alanlardan yararlanıyorum. Bütün Fizyomer personeli her zaman güler yüzlü hizmet veriyor, Bizlere böyle bir imkân sundukları için Fizyomer Terapia’ya çok teşekkür ediyorum.”
“YÜZDE 40 İLERLEME SAĞLADIM”
2011 yılında inşaat işçiliği yaparken geçirdiği iş kazası sonrasında belden aşağısı tutmayan İsmail Güleç, ameliyat sonrasında fizik tedaviye devam etti. His kaybı yaşayan vücudunun belden aşağı bölümünü yeniden güçlendirmek, kasların kısalmasını önlemek ve yürüyebilmek için fizik tedaviye devam eden Güleç, bu süreçte neler yaşadığını anlattı. Fizyomer’e 2012 yılında gelerek fizik tedaviye başladığını aktaran İsmail Güleç, şunları söyledi: “Yıllar içinde artık burada bir aile gibi olduk. İlk başladığımda tekerlekli sandalyedeydim, şimdi elektrikli bisikletim ve yürütecimle kendi kendime yetebilecek durumdayım. Tedaviye başladığımdan bu yana yüzde 40 ilerleme sağladım, doktorlar, fizyoterapistler tümü kendi alanında çok iyi, tümüne teşekkür ediyorum. Ameliyattan sonra uzun süre tekerlekli sandalye kullandım, sonra postüre yürüme cihazı yaptırdım, onunla yürümeye başladım. Zamanla onu kullanmayı da bıraktım, şu anda 100-150 metreyi yürüteç ile gidebiliyorum."
 
 
Editör: TE Bilişim