Kalbindeki doğuştan delik (VSD) nedeniyle kalp içi basınçları ve akciğer tansiyonu yüksek olan ve bu yüzden her iki kasık ve göbeğindeki toplam 3 adet fıtığına da bugüne kadar müdahale edilemeyen hasta fıtıklarından Özel Gürlife Hastanesi’nde yapılan ameliyatla kurtuldu.
Özel Gürlife Hastanesi Genel Cerrahi polikliniğine başvuran hasta Op. Dr. Yaşar Keskin tarafından değerlendirildi. Hasta hakkında bilgi veren Özel Gürlife Hastanesi Genel Cerrahi Doktoru Op. Dr. Yaşar Keskin şunları aktardı: “Polikliniğe başvuran 38 yaşındaki erkek hasta A.S. yaklaşık 1,5 yıl her iki kasık ve göbeğindeki fıtıklarla yaşamış, fıtıkları ilerlediği için iş ve sosyal yaşamında sıkıntı çeken hastanın kalbinde doğuştan delik olması ve kalp içi basınçları ile akciğer tansiyonunun çok yüksek olması nedeniyle başvurduğu birçok hastanede yüksek riskli olarak değerlendirilmiş ve fıtık ameliyatlarını olamamış. Hastaya ameliyatın riskleri anlatıldı ve hasta ameliyatı kabul ettiğini ifade etti. Yapılan tetkikler sonucunda ameliyata alınan hasta, başarılı bir ameliyatla her iki kasık ve göbek fıtıklarından kurtuldu.”

Ameliyat sonrasında sorunlarından kurtulan hasta Gürlife Hastanesi Doktoru Op. Dr. Yaşar Keskin’ ve hastane personeline gösterdikleri ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim