İnşaat işçiliği yaparken geçirdiği iş kazası sonrasında belden aşağısı tutmayan İsmail Güleç, Fizyomer’de yapılan fizik tedavi uygulamaları ile yüzde 40 ilerleme sağladı.
 
Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde tedavi gören İsmail Güleç, 2011 yılında çalıştığı inşaattan düştü, ameliyat sonrasında his kaybı yaşayan vücudunun belden aşağı bölümünü yeniden güçlendirmek, kasların kısalmasını önlemek ve yürüyebilmek için fizik tedaviye başladı. Tedaviler sonrasında artık yürüteç yardımı ile adım atabilen Güleç, yaşadıklarını ve tedavi sürecini paylaştı. Fizyomer’e 2012 yılında gelen Güleç, şunları söyledi: “İlk başladığımda tekerlekli sandalyedeydim, şimdi elektrikli bisikletim ve yürütecimle kendi kendime yetebilecek durumdayım. Tedaviye başladığımdan bu yana yüzde 40 ilerleme sağladım, doktorlar, fizyoterapistler tümü kendi alanında çok iyi, teşekkür ediyorum. Yıllar içinde artık burada bir aile gibi olduk. Ameliyattan sonra uzun süre tekerlekli sandalye kullandım, sonra postüre yürüme cihazı yaptırdım, onunla yürümeye başladım. Zamanla onu kullanmayı da bıraktım, şu anda 100-150 metreyi yürüteç ile gidebiliyorum."

“EVİMDE GİBİYİM”

İsmail Güleç, merkezin kendileri için kolay ulaşılabilir olduğunu da ifade ederek,  şunları söyledi: “Tedaviye gelirken özel engelli minibüsleri ile evlerimizden alınıyoruz, sonrasında Fizyomer içindeki tüm işlemlerimizi kendimiz yapabiliyoruz. Fizyomer Terapia’nın yüzde 100 engelli dostu binasında her alana aracımdan inmeden, bağımsız olarak ulaşabiliyorum. Elektrikli bisikletimle koridorlarda katlarda rahatlıkla dolaşabiliyorum. Fizyomer’de kendimi evimde gibi hissediyorum, tedavi yatağının yanına kadar akülü aracımla gidebiliyorum, fizik tedavimi olurken, bisikletimi şarj edebiliyorum. Sosyal alanlardan yararlanıyorum. Bütün Fizyomer personeli her zaman güler yüzlü hizmet veriyor. Bizlere böyle bir imkân sundukları için Fizyomer Terapia’ya çok teşekkür ediyorum.”
 
 
Editör: TE Bilişim