HABER : AYDIN SARIOĞLU 
KAMERA : AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi, Türkiye’de ilk olarak kullanılacak olan ‘Haritalama Yapabilen Elektrofizyoloji Cihazını’ hizmete sundu.
Kalp çarpılarına neden olan odakları renkli harita sistemi ile kolay tedavi Avrupa’nın bazı ülkelerinde ve Amerika Bileşik Devletlerinde yapılabiliyordu. Türkiye’de henüz kullanılmayan bu ‘Harita Yapabilen Elektrofizyoloji Cihazı’ ilk olarak ESOGÜ’de hizmete başladı. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından açılışı gerçekleşen cihaz sayesinde vatandaşlarda yaşanan çarpıntılar kısa sürede bulunarak tedavi edilebilecek. Ayrıca bu cihazı kullanmakta vatandaşlara artı bir maddi yük getirmeyecek.
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Gönen, Üniversite Hastanesine bu tür yeni ve işlevli cihazları almaya devam edeceklerini ifade etti. Cihazın alınmasında emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür eden Gönen, “Elektrofizyoloji cihazının üniversitemizde başlamış olması nedeniyle bu toplantıyı düzenledik. Ben bu ihtiyacı devamlı dile getiren öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. ESOGÜ olarak sağlık alanımız bizim için stratejik alanlarımızdan bir tanesidir. Üçüncü basamak bölge hastanesi olarak bölgede bu tür cihazları kullanarak hastalarımıza şifa dağıtmak bizim için onur verici. Bu tür cihazları hastanemize almaya, donatmaya devam edeceği” dedi.
Konuşma sonrasında açılışı gerçekleşen cihaz basın mensuplara ve davetlilere tanıtıldı.
Editör: TE Bilişim