Kanserle Yaşam Eğitim Kültür Sağlık Derneği Başkanı ve üyeleri Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u makamında ziyaret etti.

Başkan Kurt’u ziyaretinde derneğin ihtiyaçlarını dile getiren dernek başkanı İnci Ulucan, hazırladıkları “Kansere Birlikte Dur Diyelim” isimli proje için destek istedi. Projede; Eskişehir ve ilçelerde kanserde erken tanının önemi anlatılacak. Erken tanı için yapılması gerekenler Özel Ümit Hastanesi’nin uzman doktorları ile halkın anlayacağı bir dilde aktarılacak. Başkan Ulucan diğer beklentilerini ise şöyle aktardı: “Toplum yararına yürüttüğümüz çalışmalarımızda projemiz ile bir hasta bile erken yakalansa bu projenin ödeneği sağlanmış olacak. Kanser hasta ve yakınlarının katılımı ile oluşacak bir Türk Halk Müziği Korosu kurmak istiyoruz, eğitim çalışmalarımızda kullanmak için belediyenin salonlarını bize açmanızı bekliyoruz.”

İNSAN HAYATI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE

Kurt, derneğin çok önemli bir görev yürüttüğünü ifade ederek, “İnsan hayatı her şeyin üstündedir, yaşamsal öneme sahip bir konuda gönüllü çalışmanızı takdir ediyorum” dedi. Başkan Kurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı konularda söz veririz, örneğin YKSM’nin salonlarını kullanabilirsiniz, diğer istekleriniz ile ilgili ise, değerlendirmede bulunmamız gerekiyor. Elimizden geleni yapmaya gayret ederiz, yatırım programımıza bakmamız buna göre hangi konularda ne ölçüde yardım yapabileceğimizi görmemiz gerekiyor.  Toplantılarınıza, seminerlerinize salon sağlamak, broşür, afiş bastırmak gibi konularda size her zaman yardımcı oluruz.”

(MY

Editör: TE Bilişim