Kanserle Yaşam Eğitim Kültür Sağlık Derneği Başkanı İnci Ulucan ve üyeleri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü ile görüştü. 

Görüşmede derneğin projelerinden ve beklentilerinden söz eden Başkan Ulucan, Kansere Birlikte Dur Diyelim Projesi ile Eskişehir ve çevre illerde bilinçlendirme çalışmaları yürütmek istediklerini aktardı. Ulucan, şunları söyledi: “Bu proje ile Özel Ümit Hastanesi doktorlarının desteği ile ilçelerde halkın anlayacağı bir şekilde eğitim çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu eğitimlerde kanserde erken tanının öneminden ve korunma yollarından söz edeceğiz. Hayati öneme sahip çağımızın en kötü hastalığı olan kanser çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Tedavi yöntemleri ilerlese de esas olarak kanseri önleme ve erken tanı önem kazanıyor. Bu anlamda eğitim çalışmalarının büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz ve her anlamda desteğinizi bekliyoruz.” Kanser hastaları için gezi programları düzenlenmesi, maddi durumu kötü olan hastalara yardım sağlanması gibi konulara da değinen Ulucan, Eskişehir’de kanser hastaları ile çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK

Jale Nur Süllü ise, Büyükşehir Belediyesi olarak toplumsal projeler hazırladıklarını ve çoğunlukla AB fonları ile bu projeleri gerçekleştirdiklerini anlatarak, bu anlamda proje yazımı ve başvuruları konularında derneğe destek verebileceklerini aktardı. Süllü bunun dışında Eskişehir ve ilçelerinde seminerlerin düzenlenmesinde yardımcı olabileceklerini söyledi. Çevre illerden Eskişehir’e tedavi amaçlı gelen hastalara yol yardımı yapıldığı bilgisini de veren Süllü, belediye olarak maddi durumu iyi olmayan hastalara gıda yardımı sağlanması, hastaların moral ve motivasyonunu yükseltecek geziler, organizasyonlar düzenlenmesi gibi konularda belediyenin derneğe yardımcı olacağını ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim