Sağlık çalışanların hizmeti hiçbir şeyle ölçülemez

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Esgazete’nin canlı yayın konuğu oldu. Son günlerde özellikle Eskişehir’de sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelen 16/24 saat çalışma sistemi ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu.

Bazı idareci ve yöneticilere ağır eleştirilerde bulunan Köksal, “Yanlışları tespit ediyoruz, sadece eleştiri değil çözüm önerileri ile idarecilerin karşısına çıkıyoruz.

Bugün sağlık çalışanlarının Şehir Hastanesi'nde bir planlama yapmışlar. Sağlık çalışmalarını çok hafife alıyorlar. İnsanların, herkesin empati yapmalarını istiyorum. Sağlık çalışanlarının ne derece zor şartlarda nasıl çalıştığını hissetsinler.

Biz sağlık çalışanlarının itiraz tek nokta var, bu şartlarda bile fazla mesai çıkıyor. Sağlık çalışanlarının verdiği hizmetin parayla mesai ile zamanla ölçülecek değil” diye konuştu.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Seydi Ahmet Güllü’ye yönelik eleştirilerde de bulunan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sağlık personelinin istihdamı, Ek ödemeler, Yunusu Emre ve Zübeyde Hanım Hastanelerindeki sıkıntılar, Şehir Hastanesi, Sağlıkta dönüşüm, sözleşmeli yöneticiler gibi konularda soruları yanıtladı.

Köksal’ın gündem yaratacak konuşmasını videoyu izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim