KESK’e bağlı SES Şubesi yönetim kurulu Hemşireler günü nedeniyle açıklama yaparak, kamu hastane birlikleri uygulaması ile birlikte hastanelerin şantiyeye dönüştüğü, kar için poliklinik ve hasta odası elde etmek adına hemşirelerin giyinme odaları ellerinden alındığını, tedavi odalarının kullanılmayacak kadar daraltıldığı vurgulandı.

SES Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, hastaneler arasında görevlendirmelerle  işyeri güvencesi ortadan kaldırıldığını öne sürerek “ Performansa göre çalışma ve ücretlendirmenin iflas ettiğini görmekteyiz. Hemşireler güvencesiz ve emekliliğe yansımayan ek ödemeleri  alamaz duruma gelmiştir. Riskli birimlerde çalışan sağlık emekçilerine sabit ek ödeme dışında

herhangi bir ödeme yapılmamaktadır. Bu kadar ağır iş yükü performans baskısı iş yeri ve gelecek güvencesinin ortadan kalktığı bir ortamda sözlü taciz ve fiziksel şiddete bağlı can güvencesi de ortadan kalkmıştır. Bütün bunlar sağlıkta dönüşüm programı ve  onun uygulaması olan KHK düzenlemesi ile sağlığın piyasalaştırılması ve ticarileştirilmesinin sonuçlarıdır” dedi.

            Sağlıklı toplum, koruyucu sağlık hizmetleriyle başladığını vurgulayan Mutlu şunları söyledi: “Eşit, ulaşılabilir, nitelikli,ücretsiz ve anadilinde olursa insan hayatına verilen değerin anlamı olur.

            Sustukça, korktukça, yandaş ve etkisiz sendikalara üye oldukça geleceğimizin kararacağı açıktır. Hemşireler kölelik düzenine karşı isyandadır. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak; Başta Sağlıkta dönüşüm programından vazgeçilmesini, performans yerine emekliliğe yansıyacak insanca yaşamaya yetecek bir temel ücret için, 24 saat açık kreş ve çocuk bakım evlerinin açılması için, sağlığın ağır ve tehlikeli iş kapsamına alınması için,Fiili Hizmet zammı kapsamına dahil edilmesi için, erken emeklilik hakkı verilmesi için, şiddetsiz ve güvenceli çalışma koşullarının sağlanması için, kadrolu-güvenceli çalışma biçimi için,4/b,4/c, taşeron, sözleşmeli çalışan tüm ebe ve hemşirelerin kadroya alınması için, haftalık çalışma saatlerinin 35 saat olması için, görev tanımlarının belirlenmesi ve yasal güvenceye kavuşturulması için, ILO hemşirelik antlaşması imzalanarak, gerekleri yerine getirilmeli, cinsiyetçi iş bölümüne son verilmesi için,İşyeri sağlık birimleri açılarak, iş kazaları ve meslek hastalığı tanımlarının yapılmasını talep ediyoruz.” 

Editör: TE Bilişim