Odunpazarı Dernekler Platformu’nun düzenlemiş olduğu Op.Dr. Feridun Kunak ile Sağlıklı Yaşam Konferansı Gar Düğün Salonu’nda yapıldı. Odunpazarı Dernekler Platformu Başkanı Volkan Doğan’ında yer aldığı konferansa ilgi bir hayli yoğundu. Konferansa gelen kadınlar Op.Dr. Feridun Kunak ile birlikte fotoğraf çekilme yarışına girmeleri dikkat çekti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Dernekler Platformu Başkanı Volkan Doğan, “Eskişehirli hemşerimiz, hocamızın Türkiye’nin gözbebeği tüm hastalarımızın şifasını her gün televizyon ekranında kendisinden öğreniyoruz. Sağ olsun bizleri kırmadı davetimiz üzerine Eskişehir’e icabet etti” dedi.  

Op. Dr. Feridun Kunak, kendisinin Eskişehirli olduğunu ve Eskişehir’e geldiği çok mutlu olduğunu söyledi.  Kunak sabah kahvaltısının önemine dikkat çekti.  ‘Bel ağrılarının yüzde 60’ı stresten oluyor’ diyen Kunak,  “İnsan bir makinedir ama bütün bir makinedir. Bana hasta geliyor ‘Benim dizim ağrıyor, belim ağrıyor’ biz önce başlıyoruz hastanın psikolojiyle ilgili konuşmaya. Bel ağrılarının yüzde 60’ı stresten oluyor. Bugün en çok korktuğumuz hastalık kanser.  Dikkat edin kanser olan hastaların yüzde 80’inde depresyonla ilgili sıkıntılar çıkıyor.  Kanser bir virüs. Bütün kanser olanlara sorun ya çok büyük bir üzüntü geçirmiştir. Ya çok büyük hastalık geçirmiştir. Onun sonucunda çıkar. Hastalıklarda ruh durumumuz çok önemlidir. Vücut kendi kendini tamir eder yeter ki sizin dengeniz güzel olsun” diye konuştu.

D VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ

D vitaminin önemine dikkat çeken Op. Dr. Feridun Kunak,  “İnsan sağlığı için D vitamini çok önemli. D vitaminini bilmek zorundasınız. Sadece güneşten alınmıyor ki. Keşke güneşten alınsa. Güneşi gördüğünüz zaman dışarı, balkona çıkınız ama en önemlisi beslenme beslenme. Süt, yoğurt ürünlerini çok tüketmeniz lazım. Hollandalı bir kadının beşte birini yiyorsunuz. Balıktan çok fazla yararlanmıyorsunuz.  Yumurta grubu da çok önemli. Senelerce size yumurta yemeyin dedik. Hata yaptık. Yumurtaların üstünde artık numaralar olacak baştaki rakam 0 ve 1 olanı tercih ediniz. 2 ve 3’leri tercih etmeyiniz. Ve en önemlisi eksersiz. Yani hareket . Eğer hareket yapmasanız D vitamini sentezlenmesi olmuyor yeterince kemiklerinize D vitamini geçmiyor.  Muhakkak eksersiz yapmak zorundasınız” şeklinde konuştu.

Kunak, vücudun canlı kalması için boyun, el  hareketlerinin çok önemli olduğunu aktardı.

Editör: TE Bilişim