-Kuzey Irak’ın Erbil şehrinde yaşayan 67 yaşındaki Abdulqader Jihad Mohamm isimli hasta, sağlığına Eskişehir Özel Ümit Hastanesinde kavuştu.

Kalp büyümesi nedeniyle kalp pili takılması önerilen ancak Erbil’deki sağlık imkanları nedeniyle tedavi olamayan hasta, ameliyatını Türkiye’de olmaya karar verdi. Ankara, İstanbul ve Eskişehir’deki ameliyat imkanlarını araştıran hasta, tercihini Eskişehir’den yana kullandı. Uzun araştırmalar sonucunda Eskişehir Özel Ümit Hastanesi'nin bu konudaki başarılı operasyonlarını öğrenen Mohamm, Özel Ümit Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Özcan Yücel’e başvurdu. Doktor Yücel tarafından hastaya Eskişehir’de kalp pili takıldı. Pil öncesi zorlukla nefes alan Mohamm, pil takıldıktan sonra sağlığına kavuştu.

Ameliyattan sonra rahat nefes almaya ve yürümeye başladığını söyleyen Kuzey Iraklı hasta Özel Ümit Hastanesine ve doktoruna teşekkür etti. Kuzey Irak’tan ameliyat için Eskişehir’e gelmekle doğru bir karar verdiğini söyleyen hasta, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim