Günümüzde insanların büyük bir kısmı fazla kilolarından şikâyetçi. Öyle ki pek çok kişi ne kadar üzerinde durursa dursun fark etmez bölgesel yağlarını eritme konusunda ciddi anlamda sorunlar yaşayabiliyorlar. Şimdilerde ise bu konuda sorun yaşayan kişilerin büyük bir kısmı lipoliz nedir sorusuna en iyi cevapları almak istiyorlar. Her ne kadar lipoliz konusunda çalışma yapan isimlerin sayısı fazla olsa da bu aşamada insanların dikkat etmeleri gereken en önemli şey, bu alanda deneyim sahibi olan isimler ile görüşmek olmalıdır. Çünkü aksi durumda ne yazık ki yapılacak olan çalışmalar asla istenilenleri tam olarak ortaya koymayacaktır. Şimdilerde pek çok kişi, var olan bölgesel yağlanmayı ortadan kaldırmak adına CoolClinic bünyesinde yer almakta olan çalışmaları tercih ediyor.

Yapılmakta olan araştırmalar esnasında karşılarına çıkan lipoliz nedir sorusuna insanların alacakları en iyi cevap; bu yöntemin oldukça etkili bir bölgesel yağ eritme yöntemlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Uygulama işlemi esnasında soyadan elde edilmekte olan fosfatidil kolin kullanılmaktadır. Fosfatidil kolin maddesi yaklaşık olarak 10 senedir tansiyonu kontrol etmeye yardımcı olmasının yanı sıra kolesterol düşürücü ve felçli olan hastalarda da yine benzer amaçlar ile damardan uygulama lar ile yüksek dozlarda kullanılmaktadır. Güvenilir ve FDA onaylı etken bir madde olmasının yanı sıra gelişmiş organizmaların hücre zarlarının çoğunda yer almakta olan bir fosfogliseriddir.

Lipoliz Hangi Amaçlar ile Kullanılmaktadır?

Yağlanmaya bağlı meydana gelmekte olan şekil bozuklukları başta olmak üzere selülit tedavisi, çene altı, popo altı, üst karın, alt karın, yanlar, kollar, sırt, basen, popo, sütyen katlanmaları, diz üstü bölgeleri için lipoliz işlemi yapılabilmektedir. CoolSculpting uygulaması yapılırken genel olarak bölgeye göre farklı büyüklüklerdeki başlıklar ile uygulamalar rahatlıkla yapılabilmektedir. İnsanların büyük bir kısmı bu işlemin yapılması sonrasında sonuçların hemen ortaya çıkacağı düşünülmektedir. Gerçekte ise gerçekleştirilecek olan işlemin hemen sonrasında sonuç görülmesi gibi bir durum söz konusu değildir. İşlemlerin yapılmasından sonra 2 ay geçmesi ile beraber ise artık gözle görülür sonuçlar ortaya çıkmaya başlamış olacaktır.

Soğuk Lipoliz İşleminde Risk Bulunur Mu?

İnsanların büyük bir kısmı soğuk lipoliz riskleri ile alakalı tam anlamıyla bilgi sahibi olmadıkları için ne kadar istemiş olurlarsa olsunlar fark etmez bu işlemi yaptırma konusunda sorunlar yaşıyorlar. Çünkü konu ile alakalı elde ettikleri bilgiler kimi zaman ciddi anlamda yetersiz kalabiliyor. Gerçekte ise CoolClinic tarafından uygulanmakta olan soğuk lipoliz işlemleri FDA onaylıdır. Dolayısıyla seansların sonrasında ortaya çıkacak olan etkiler 7 ila 15 günün geçmesi ile beraber ortadan kalkmış olmaktadır. Genel olarak soğuk lipoliz işleminin yapılmasından sonra uygulamanın yapılmış olduğu bölgede kızarıklık, hissizlik ve kimi durumlarda belli başlı ödem ortaya çıkmaktadır. Soğuk lipoliz riskleri geçici süre ile ortaya çıktığı için insanlar ortaya çıkan riskler ile alakalı herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmamış olacaklardır.

Bölgesel yağlanma sorunu ile alakalı en etkili çözümlerden bir tanesi olan soğuk lipofiz fiyatları ise yapılmakta olan işlemlere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Yağlanmanın olduğu bölgenin durumu ve yapılacak olan seansların sayısına göre gerçekleştirilecek soğuk lipoliz ile alakalı fiyatlarda değişimler ortaya çıkabilecektir. Fiyatlar ile alakalı en iyi sonuçları elde etmek isteyen ve bu aşamada aynı zamanda alanında deneyimli isimlerle iletişime geçmek isteyen kişiler, CoolClinic ile iletişime geçebilirler. Yapacakları görüşmeler ile beraber yalnızca fiyat bilgisi değil aynı zamanda yapılacak işlemlerle alakalı gerekli bilgiler de alınmış olacaktır.

Editör: TE Bilişim