Meme büyütme operasyonunda kişi değil mevcut bulunan meme dokusunun alt tarafında protez kullanılarak veya kişinin kendi vücut yağı uygulanarak büyütme işlemi gerçekleşir. Meme büyütme operasyonu ile memenin mevcut ebatından daha büyük bir boyuta gelmesi amaçlanır. Günümüzde birçok kadın tarafından sıklıkla tercih edilen meme büyütme operasyonu en fazla yapılan estetik ameliyatlar arasında yerini almıştır.

Meme Büyütme Estetiği

Meme büyütmeestetiği ile meme boyutundan memnun olmayan kadınların meme ebatı ideal boyuta getirilir. Meme büyütme estetiği dünya çapında en çok tercih edilen ameliyatlar arasında yer almakla birlikte ülkemizde de kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Meme büyütme operasyonu birçok farklı sebebe bağlı olarak yapılmaktadır.

Meme büyütme operasyonunda silikon protez kullanılarak ya da kişinin kendi vücut yağı kullanılarak işlem yapılır. En çok tercih edilen yöntem silikon protez yöntemidir. Meme büyütme operasyonları için tasarlanmış olan yüzlerce farklı boyuta sahip protez çeşidi vardır. Ortalama bir meme büyütme operasyonu bir buçuk iki saat arası sürmektedir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme operasyonu genellikle meme ebatlarından memnun olmayan kadınlar için uygulanmaktadır. Bunun dışında meme büyütme operasyonu farklı nedenlere bağlı olarak da gerçekleştirilir. Meme büyütme estetiği gebelik veya emzirme döneminden sonra hacmi küçülmüş olan memelerin toparlanması için de yapılır.

Meme büyütme ameliyatlarında kişinin tercihine ve vücut yapısına uygun olan silikon protez tercih edilir. Estetik amaçlarla yapılan meme büyütme operasyonlarında yağ enjeksiyonu tercih edilmez. Göğüs duvarı anomalisa nedeniyle meme gelişimi tamamlanmamış olan kadınlar için de meme büyütme operasyonu yapılır. Memeye yağ enjeksiyonu uygulanarak yapılan meme büyütme operasyonları sonrasında memesini kaybeden hastalar için tercih edilmektedir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Zaman içerisinde birtakım nedenlere bağlı olarak meme dokusunda hacim ve doku kaybı oluşabilir. Bunların sonucunda da meme ebatlarında küçülme görülmektedir. Bu gibi durumlarda meme büyütme estetiği operasyonu için kadınlar hekime başvurmaktadır. Meme büyütme operasyonu silikon protezler ile veya kişinin kendi vücut yağı memeye enjekte edilerek yapılan bir operasyondur.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme operasyonundan önce kişiye mamografi ve meme ultrasonu gibi birtakım tetkikler yapılır ve hastanın operasyona uygun olup olmadığı belirlenir. Meme küçültmeameliyatından sonra hızlı ve sağlıklı bir iyileşme sürecinin yaşanabilmesi ayrıca enfeksiyon riskine karşı mutlaka sigara kullanımı bırakılmalıdır. Ameliyattan önce hafif egzersizler yapılması anestezi açısından kolaylık sağlayacaktır.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatından sonra en az bir hafta süre ile istirahat edilmeli ve hekimin vermiş olduğu ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Meme küçültme ameliyatından sonra hafif egzersizler yapmak için 1 ay beklenmeli ve en az 3 hafta boyunca sporcu sütyeni kullanmak gereklidir. Ameliyattan sonra memelerin tam şekil alması 1 yıla yakın sürer.

 Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında yapılan bir operasyon olup muhakkak tam teşekküllü bir hastane ortamında gerçekleştirilmelidir. Meme dikleştirme ameliyatı ile meme dokusuna şekil verilmesi amaçlanır. Operasyonda büyük boyutlu olan memelerden doku çıkarılır. Küçük boyutlu memelere ise silikon protez yerleştirilmektedir. Meme dikleştirme   operasyonda gerek görülmesi halinde bölgedeki fazla deri de alınır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirmeameliyatı fiziksel ve ruhsal açıdan herhangi bir sağlık sorunu olmayan ve 18 yaşını doldurmuş olan her kadın için uygulanabilen bir işlemdir. Gebelikten veya emzirme döneminden sonra şekli bozulmuş olan memelerin şekillenmesi için meme dikleştirme ameliyatı uygulanabilir.


 

Editör: TE Bilişim