Bu konuda siz değerli kullanıcılarımız için meme küçültme operasyonu hakkında bilgiler vereceğiz. Umarız sizler için faydalı bir yazı olur.

Birçok kadın dışarıda daha güzel görünmek için veya partneriyle daha iyi geçinmek için memesini küçültmeyi tercih edebilir. Çok büyük memeye sahip kadınlar özellikle kilolu kadınlarda karşılaşılan bir durum. Memenin çok büyük olması aşağı doğru sarkmasına da neden olduğu için bu durum kadınların estetik görünümünü etkileyebiliyor.

Meme küçültme operasyonu

Göğüs küçültme operasyonu, ağırlıktan dolayı aşağı sarkan memelerin küçülmesini sağlayan ve memenin daha dik durması için yapılan bir ameliyat olmakta. Bu ameliyat sonrasında kadın hasta daha güzel bir memeye kavuşuyor.

Meme küçültmenin faydaları

Meme küçültme operasyonunun faydalarından birisi kadın hastanın sarkmayan, dik ve dolgun memelere sahip olması yer alıyor. Bu da kadının çeşitli sağlık problemleri yaşamamasını ve ağırlığın azalmasıyla birlikte kendini yeniden doğmuş gibi hissetmesini sağlıyor.

Meme küçültmeyle birlikte kişinin elde ettiği bir diğer avantaj kadının çevredeki insanlara karşı daha estetik durması. Çevredeki insanlar tarafından da fark edilebilecek olan bu değişim, onların da dikkatini çekebilecek.

Meme küçültme operasyonunun yapım aşamaları

Yapılacak olan operasyon memenin şekline ve boyutuna göre değişiklik gösterebilir fakat genel olarak yapılan işlem meme dokusunun bir kısmının alınması ve tekrar şekillendirilmesi olmakta. Öncelikle memenin boyutu küçültülür. Sonrasında ise meme daha dik bir hale getirilip dolgunlaştırılır. Bu işlem yaklaşık 2-3 saat sürmekte.

Erkeklerde de meme küçültme ameliyatı yapılabiliyor. Özellikle ergenlikten sonra gelişen meme yapısı bazılarında daha da büyüyebilir. Bu durumda isteğe bağlı olarak küçültme işlemi uygulanabilir. Meme büyüme sebepleri arasında ilaçlar, beslenme şekli, hastalıklar ve alışkanlıklar yer alıyor. Erkekte memenin küçülmesi işlemi bir miktar doku alınarak hızlı bir şekilde hallediliyor.

Dikkat edilmesi gerekenler

Meme küçültme operasyonu sonrasında dikkat edilmesi gerekenler arasında ağır işler yapmamak yer alıyor. Bu süre zarfında hastanın yoğun bir şekilde dinlenmesine gerek kalmıyor fakat ağır bir şekilde de iş yapmaması gerekir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer durum sırt üstü yatılması gerektiği. Yaklaşık 1 ay boyunca bu pozisyonu bozmamak gerekiyor olsa da doktora danışmadan karar değiştirmemek gerekiyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir diğer durum yaklaşık 2 ay boyunca özel bir sütyenin kullanılması. Hastaların daha sağlıklı bir süreç için bu duruma da özen göstermesi tavsiye ediliyor.

Meme küçültme hakkında merak edilenler

Merak edilen sorulardan operasyon sonrasında emzirme işleminin yapılıp yapılmayacağı olmakta. Süt kanalına zarar verilmediği için hastalar emzirme işlemine kaldığı yerden devam edebiliyor. En çok merak edilen sorulardan birisi de bu işlemin meme kanserine neden olup olmayacağı olmakta. Operasyon nedeniyle meme kanseri olma riski bulunmuyor.

Editör: TE Bilişim