Mide içi balon endoskopi ile hastanın midesine yerleştirilirken, yutulabilen mide balonu adı verilen kapsülü doğrudan yutabilir. Birbirinden ayrı yöntemleri olsa da amaçları aynıdır. Ağrısız ve hızlı kilo kaybına etki etmektedir. Diyet programları gibi yemek yememe gibi durumlarda halen kilo verilmediyse bu yöntem sıkça kullanılır.

Mide Balonu Nedir?

Obezite ile mücadele için var olan farklı tedaviler arasında, mide balonu ameliyatıdır. Günümüzde en iyi bilinen ve en etkili obezite tedavilerinden biridir.

Bu tedavi, mideye endoskopik olarak medikal bir silikon balon yerleştirilmesinden ibarettir. Yerleştirilmeden önce, mide, yerleştirilmesini engelleyen ülser veya başka bir hastalık olmadığından emin olmak için endoskop aracılığıyla incelenir.

Bu balon, mide kapasitesinde bir sınırlamaya neden olabilmesi ve hastanın yeme alışkanlıklarını değiştirmesine ve dolayısıyla yaşam tarzını değiştirmesine yardımcı olması için tuzlu su çözeltisi ile doldurulur.

Mide balonu 12 kilodan fazla vermek isteyen kişilere yöneliktir. Bu kilo kaybı, hastanın doğru bir diyet ve yeni bir yaşam tarzı izlemesini sağlamak için tamamen denetlenir.

Kilo alımı sağlıkları için ciddi riskler oluşturabileceğinden, metabolik, kalp, solunum veya sindirim hastalıkları ve diğer birçokları için de barındırır. Hatta geleneksel diyetlerle kilo vermeyen ya da kilo veren ancak hızlı bir şekilde geri alan kişilerde bile implante edilebilir. 

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Balonun midede olduğu doğrulandığında, salin solüsyonu ile doldurulur ve valfi tarafından kapanma sağlanır. Balon hastanın kilosuna ve boyuna göre doldurulur ancak genellikle midenin toplam hacminin %30-40'ını kaplar.

Balonu takma ve çıkarma işlemi ağrısızdır ve hastaya rahatsızlık vermez. Bir yeme alışkanlıkları yönlendirme ve hastanın yaşam tarzına yapılır. Hasta, tıbbi, beslenme ve psikolojik yardım sağlayacak multidisipliner bir sağlık ekibi tarafından tedavi edilmelidir. Tedavi süresindeki komplikasyonlar minimaldir. Ayrıca mide balonu fiyatları araştırılarak karşılaştırma yapılabilir.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar!

Yeni yutulabilir balon, aşırı kilolu ve orta derecede obez hastaların kilo vermesine yardımcı olabilecek bir cihazdır     Hasta tarafından doğrudan yutulmak üzere tasarlanmış bir implanttır  . Bu şekilde balon hastanın kendi kendine yuttuğu bir kapsül vasıtasıyla yutulur ve mideye girdikten sonra 550-600cc hacme ulaşana kadar solüsyonla doldurulur.

Hasta bir bardak su içer ve balonu içeren kapsül kateterini yutar. Hasta kapsülü yutup mideye yerleştirildikten sonra açılır, doldurulur ve 550-600cc steril sıvı içeriği ile balon serbest bırakılır. Şişirildikten sonra, doktor kateteri hastanın ağzından yavaşça çıkaracak ve balon midede "yüzecektir". Basitliği yerleştirme tekniği o ayaktan yapılabilir ve sedasyon hastanın mide boşluğunda balon yerleştirilmesi doğrulanması sonra, günlük aktivitelerine dönebilir böylece gerekli olmadığını vasıtası.

Hidratasyon kurallar ilk gününde su sadece birkaç yudum içip sonraki günlerde çok fazla su içmeye çalışıyorum: Bu mekanizmanın yerleştirilmesi sonrası ilk günlerde gibi belirli kriterleri karşılaması gerekir. Bu günlerde katı gıdaların alımından kaçınmak önemlidir. Uzman sizi izlenecek prosedür hakkında bilgilendirecek ve belirli bir diyet gösterecektir.

Yutulabilir mide balonu kullananlar çoğunlukla kısa sürede kilo verdiklerinden dolayı mutlulardır. Ağrı ve sancı olmadan istenilen kilo inmek için yaptırmayı tavsiye etmektedir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Mide balonu ameliyatı olanların büyük çoğunluğu ağrısız olduğu için tavsiye etmektedirler. Diyetler ile belli kilo verilmediği için mide balonu bu konuda bulunmaz nimet gibi düşünmektedirler. Mide balonu fiyatları doktorun yapacağı müdahaleye göre değişebilmektedir.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Tüm cerrahi işlemlerin kendisine göre doktorların teknikleri oluşmaktadır. Kullandıkları yöntemlerle birlikte malzemelerin kaliteli olması da ayrıca etkendir. Doktorunuzla görüşme talep ettiğiniz zamanlarda yutulabilir mide balonu fiyatları da sorulabilir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.


 

Editör: TE Bilişim