Adana’da bir kişi, mide fıtığı ve mide küçültme ameliyatından iki saat sonra hayatını kaybetti.
Elektronik teknisyeni Fatih Besler (27), mide fıtığı şikayetiyle özel bir hastaneye gitti. İddiaya göre, Besler’i muayene eden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. A.A., hastasına ameliyat olması gerektiğini söyledi. Dr. A.A., fazla kilosu bulunan Fatih Besler’e, mide fıtığı ameliyatı ile birlikte ‘tüp mide’ olarak bilinen mide küçültme ameliyatı da yapmayı önerdi. Besler, doktorun önerisini kabul ederek hastaneye yatırıldı. Dün saat 17.00’de ameliyata alınan Fatih Besler, 2 saat süren ameliyatın ardından saat 21.00 sıralarında hayatını kaybetti. Besler ailesi olayın ardından büyük şok yaşarken, genç adamın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Fatih Besler’in doktor ihmali sonucu öldüğünü ileri süren ağabey Ferhat Besler (30), "Kardeşim mide fıtığı şikayeti ile gitti. Doktor, kilo problemini de ortadan kaldırmak için mide küçültme ameliyatı yapmayı da teklif etmiş. Kardeşimin özel sigortası vardı, doktor kardeşime iki operasyon birden yaptı. Benim kardeşim güle oynaya gitti, ameliyat masasından cenazesi çıktı. Neden öldüğü de bize söylenmedi. Kardeşimin ölümünden doktor sorumludur, şikayetçiyim" dedi.
Özel hastane yetkilileri ise ölüm nedeninin anestezi mi, yoksa başka bir komplikasyon mu olduğunun incelendiğini bildirdi.
Bu arada, Dr. A.A.’nın daha önce görev yaptığı devlet hastanesini zarara uğrattığı iddiası ile soruşturma geçirdiği de belirtildi.
Fatih Besler’in cenazesi götürüldüğü Ali Hocalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
(İHA)
Editör: TE Bilişim