Acıbadem Eskişehir Hastanesi ve Tavşanlı Belediyesi iş birliği ile düzenlenen sağlık söyleşilerinin sonuncusu 14 Ekim tarihinde gerçekleşti. 

Tavşanlı Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak Acıbadem Eskişehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Raif Orhan katıldı. Laporoskopik (Kapalı) Yöntemle Onkolojik Cerrahi ve Laparoskopik Obezite Cerrahisi konusu ile ilgili bilgi veren Dr. Raif Orhan, “Obezite Cerrahisi yöntemi ile tedavi gören kişiler, bünyesine göre sağlıklı ve düzenli beslenerek hızlı kilo verirler. Eski yöntemlere göre daha çabuk iyileşerek normal hayatlarına en kısa sürede dönebilirler. Aşırı kiloya bağlı olarak ortaya çıkan böbrek yetmezliği, dizlerde ağrı gibi birçok hastalık da laporoskopik yöntemle obezite ameliyatı sonrasında önemli derecede azalır.” dedi.

Daha önce Acıbadem Eskişehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde Dr. İhsan Oruk ve Dr. Raif Orhan tarafından Obezite Cerrahisi ameliyatı geçiren Bedi Hüseyinbaşoğlu’nun katılımı ise söyleşiye renk kattı. Bedi Hüseyinbaşoğlu, “Ameliyattan önce kilo vermek için her yolu denedim fakat başarılı olamadım. Ameliyat kararını çok zor verdim. Ameliyatımın üzerinden henüz 1 ay geçmesine rağmen ortalama 13 kilo verdim.” dedi.

Editör: TE Bilişim