Estetik alanında birçok uygulamanın artık cerrahi müdahaleye gereksinim kalmadan gerçekleştirilebildiğini belirten Opr. Dr. Emir Burak Yüksel, burun estetiği ile ilgili geliştirilen son yöntem sayesinde kısa sürede başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.
İşlemin, süresi itibariyle estetik sektöründe "öğlen arası" diye tanımlanan zaman diliminde yapılabildiğini ifade eden Activa Estetik Klinikleri Cerrahi Direktörü Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emir Burak Yüksel, "Estetik cerrahide öğlen arası müdahale denilen işlem grubuna burun estetiğini de artık eklendi. Burun estetiği ameliyatlarında hastane ortamı ve genel anestezi mecburiyeti vardı. Ameliyat sonrası belirli bir iyileşme süreci geçmesi ve hastanın en az bir hafta sosyal yaşantısından ayrılması gerekiyordu. Yeni yöntemimiz sayesinde bu zorunluluklar geride kaldı ve çok kısa bir süre içinde arzuladığımız başarıya ulaşabiliyoruz" dedi.

SADECE 15-20 DAKİKADA
Opr. Dr. Emir Burak Yüksel, burun estetiği ile ilgili olarak görüntüsünden memnun olmayan kişinin, sadece 15-20 dakika içinde sosyal yaşantısından uzak kalmadan uygulamayı yaptırabildiğine değindi. Kişinin hastane, genel anestezi, alçı, tampon, morluk ve şişlik travmaları olmadan burun görüntüsündeki rahatsız edici unsurdan kalıcı olarak kurtarılabildiğini söyleyen Activa Estetik Klinikleri Cerrahi Direktörü Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emir Burak Yüksel uygulamanın ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi:
"Hastamız kliniğimize geldikten sonra burun içine uyuşturucu sprey uygulayıp sonrasında uyuşturucu iğne ile işlem yapacağımız bütün alanda anestezi sağlıyoruz. Hastamız işlem sonrasında herhangi bir ağrı çekmiyor. Sonrasında burun içinden yapılan küçük bir kesi ile burun uzunluğunu kısaltıp, özel asıcı iplerle burun ucunu kaldırıp şekillendiriyoruz. Sonrasında yaptığımız küçük kesiyi birkaç dikişle kapatıyoruz. Bu dikişler kendiliğinden eriyip düşebilen dikişler olduğundan, dikiş aldırma işlemine gerek duyulmuyor. Uygulamanın 15-20 gün sonrasında, yarım milimetrelik burunda iniş olacağından ilk etapta burnu yarım milimetre yukarıya doğru fazla kaldırıyoruz."

BURUN ESTETİĞİ İLE İLGİLİ KAYGILAR GEÇMİŞTİ KALACAK
Activa Estetik Klinikleri Cerrahi Direktörü Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emir Burak Yüksel, gerçekleştirdikleri yeni uygulamanın, özellikle bazı hastaların ameliyat korkusu yaşaması ile sonuç alma süresinin uzunluğundan ortaya çıktığını belirtti. Opr. Dr. Yüksel, "Daha önce burun ameliyatı olmuş veya olmamış, burnunda çöküklük, şekil bozuklukları bulunan, nefes almakta zorlanan uygun hastalarda “dolgu işlemleri” ile kombine bir çalışma yaparak problemleri 5 dakikalık ek süreyle çözüyoruz" diye konuştu.
(İHA)
Editör: TE Bilişim