Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç Dr Uğur Bilge Dünya Palyatif Bakım Günü nedeniyle Eskişehir Devlet Hastanesi İle Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Palyatif Bakım servislerinde yatarak tedavileri devam eden hastalara ziyaret  etti.  Hasta yakınlarıyla da sohbet eden Bilge alınan sağlık hizmetleriyle ilgili görüşlerini sordu.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç Dr Uğur Bilge,  Palyatif bakım hastayı rahatlatacak, yaşam kalitesini en yüksek düzeyde tutacak tedavi şekli olduğunu belirterek hastanelerimizde Palyatif bakım,  konusunda eğitim almış sağlık personelleri  tarafından uygun ortamlarda verildiğini söyledi.

Palyatif bakım ile ciddi hastalığı olan kişilerde başta ağrı olmak üzere stres veren diğer şikâyetlerinin giderilmesi ve sorunların çözümlenmesi amaçlandığını dile getiren Bilge, “Dünya sağlık örgütü palyatif bakımı, Yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede; ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile fiziksel, psikososyal ve spiritüel gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmenin amaçlandığı bir yaklaşım olarak tanımlamaktadır” dedi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Bilge’nin Eskişehir Devlet Hastanesi İle Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Palyatif Bakım servislerine yaptığı ziyarete  Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali  Mumcu,Başhekimler Uzm.Dr. Yaşar Bildirici, Uzm.Dr. Mustafa Karagülle ve Hastane idarecileri eşlik etti.

Editör: TE Bilişim