Toplumun büyük kesiminde bulunan, özellikle belli bir yaşın üzerindeki insanlarda sıkça görülen romatizma, eklemlerde iltihaplı sıvı birikmesi sonucu meydana gelen ağrılara verilen genel addır. Romatizma çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir ve farklı bölgelerdeki eklemlerde gerçekleşebilir. Romatizmayı tetikleyen unsurlardan uzak durarak romatizma ağrıları minimuma indirilebilir. İşte romatizma ağrılarını azaltmak için yapabileceğiniz en temel şeyler;

Egzersiz Yapın

İleri düzeyde olmayan romatizma hastaları düzenli egzersiz programı oluşturarak romatizma ağrılarını hafifletebilirler. Genellikle sırt ve bel bölgesinde ortaya çıkan ağrılar hafif egzersizler, yürüyüş, yüzme gibi aktivitelerle birlikte hareket algısını genişleterek ağrıların azalmasına sebep olabilir.

Kolajen İçerikli Beslenin

Kolajen vücuttaki bağ doku,tendon, cilt, eklem ve kas iskelet sisteminde bulunan bir çeşit proteindir. Vücudumuz tarafından üretilen bu protein yaş alma ile beraber azalır. Kolajen eksikliğini gidermek adına romatizma hastaları kolajen bakımından zengin et ve kemik suyu, yeşil yapraklı sebzeler, sarımsak, turunçgiller vb. besinleri beslenme programlarına eklemeli ve bu besinleri düzenli olarak tüketmelidirler. kolajen takviyesi için Day2DayTheCollagenBeautykolajen takviyelerini www.day2day.com.tr’den inceleyebilir, kolajen hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Probiyotik İçerikli Beslenin

Probiyotik besinler vücudumuzun ihtiyacı olan yararlı bakteri bulundurur ve özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmede ve mide rahatsızlıklarının giderilmesinde oldukça etkin rol oynarlar. Ev yoğurdu, kefir, turşugibi probiyotik içeren gıdalar beslenme programına eklenerek romatizmanın ortaya çıkardığı etkiler azaltılabilir ve sağlıklı bir yaşama geçilebilir. Unutmayın ki, romatizmaya karşı en güçlü silah sağlıklı bir yaşam tarzıdır.

Stresten Uzak Durun

Stres pek çok hastalığın ortaya çıkmasının en büyük sebeplerinden olduğu gibi romatizmanın ortaya çıkmasında ve ağrıların şiddetlenmesinde de oldukça etkilidir. Romatizma belirtilerini azaltmak için önce sağlıklı bir yaşam tarzına geçiş yapmak bunun içinse stresten uzak kalmak gerekmektedir. Meditasyon yaparak veya hobi edinerek hayatın stresi azaltılabilir ve şiddetli romatizma ağrıları dindirilebilir.

Editör: TE Bilişim