Sağlık Sen Üniversite Şubesi Başkanı Üzeyir Eryiğit  yaptığı açıklamada yeni kurulan şubelerinin kapandığını duyurdu. Eryiğit, Sağlık Sen Şubesi'ne aday olan Safiye Eroğlu'nun mahkemeye başvurarak yeni kurulan şubelerinin kapatılmasını sağladığı için tepki gösterdi. Eryiğit'in açıklaması şöyle; " Bilindiği üzere; Üniversite çalışanlarının sorun ve taleplerini daha hızlı bir şekilde çözmek ve göreve gelirken üyelerimize vermiş olduğumuz Üniversite Şubesi kurma sözümüzü gerçekleştirmek adına;  ESOGÜ’de çalışan Sağlık-Sen üyelerimizden gelen talep üzerine Eskişehir Sağlık-Sen Şubemizin üstün gayretleri ve Sağlık-Sen Genel Merkezinin 10 Mayıs 2018 tarihli kararıyla Eskişehir Sağlık-Sen Üniversite Şubesi kurulmuştu. Kısa bir sürede üniversitede çalışan üyelerimize daha iyi hizmet vermek adına ve temsil seviyesini en üst seviye çıkarmak için Genel Merkezin takdiri ile kurulan şubemizi demokrasi şöleni ile olağan seçime götürecektik. Fakat Eskişehir Sağlık-Sen Şubemizin yapılacak olan seçimlerine aday olan malum kişi ve birkaç destekçisi delege seçimlerinde yeterli desteği bulamadığından kurulmuş olan şubemiz üzerinden oyun kurmaya çalışmış ve maalesef ki üniversitemizin şube olmasını engellemek adına şube kuruluşumuzu adli makamlara taşımıştır.

Ankara 2. İş mahkemesi Eskişehir Sağlık-Sen Şubemizin yapılacak olan delege seçimlerini ve Üniversite Şubesinin kurulmasını malum adayın girişimleri sonucu iptal etmiştir.   Hukuka olan saygımız sonsuz olup kararı saygı ile karşılıyoruz.

Ancak Şube kurulmadan önce ESOGÜ hastanesine gelerek şube başkanlığını kazanması halinde Üniversite Şubesi kurulması sözü veren malum şahıs görüldüğü üzere kurulmuş olan şubemizin de kapanmasına neden olmuştur. Eskişehir mahkemelerine başvurup RED cevabı alanlar Ankara’daki mahkemelerde soluğu almışlardır. Yapılan eylemlerin ne kadar art niyetli olduğu, kendi başkanlık menfaatleri doğrultusunda Üniversite Şubemizin heba olduğu ortadadır. Takdiri siz değerli üyelerimize bırakıyoruz.

    Siz değerli üyelerimize Eskişehir Sağlık-Sen Şubemizin seçimlerine katılarak bizleri desteklemenizi ve Eskişehir Sağlık-Sen Şubemizin seçiminden sonra hep birlikte tekrar Üniversite Şubemizi kurmaya ve Üniversite Şubemiz üzerinden nemalanmaya çalışanlara gerekli dersi vermek adına sandıklarımıza sahip çıkmaya ve bizleri desteklemeye davet ediyorum"

Editör: TE Bilişim