Yetkili sendikaların belirlediği  sendika üye sayımları sonuçlarınken Sağlık Sen Eskişehir Şubesi üye sayısını 4382’e yükseltirken işkolunda yetkili sendika yetkisini sürdürdü.
Konuyla ilgili sendika binasında basın açıklaması yapan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, geçen yıl 3841 olan üye sayısın, bu yıl yaklaşık 550 üye artışı ile birlikte 4382’e yükseldiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda yetkili sendika yine Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi oldu. Tüm sendikaların üye sayısının toplamının iki katından fazla üye sayısına ulaşmamızda, bizlere teveccüh gösteren tüm Sağlık-Sen üyelerimize, gece gündüz demeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için çalışan iş yeri temsilcilerimize, ilçe başkanlarımıza, kadınlar komisyonumuza ve engelliler komisyonumuza teşekkür ediyorum” dedi.
4.500’e yaklaşan bu üye sayısına ulaşmanın  kolay olmadığını vurgulayan Köksal, “ Gece gündüz demeden verilen bir emek var ortada. Malum sendika bizim yaptığımız çalışmaları, elde ettiğimiz kazanımları görmezden gelse de, Eskişehir teşkilatımız bütün gücüyle çalışmalarına devam ediyor. Teşkilatımız önüne çıkan her türlü engeli aşarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü için her zeminde mücadelesini sürdürüyor. Çalışanlarının taleplerinin, beklentilerinin sözcüsü ve takipçisi oluyoruz” diye  konuştu.
Üye sayısının artması ile işin asla bitmediğini hatırlatan Köksal şunları söyledi:
“Tam tersi sendikamıza gösterilen teveccühün aynı zamanda sorumluluğumuzu da arttırdığının farkındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Çalışanların sorunlarının, talep ve beklentilerinin farkındayız.
 Baştan beri talep ettiğimiz, kararlılıkla takip ettiğimiz yıpranma payının kazanıma dönüşme arefesinde olduğunu bilmek bizleri sevindirmektedir. Bu anlamda sahanın tüm beklentilerini karşılamak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.
 Bilindiği üzere Lisans tamamlama, sağlık çalışanlarına kazandırdığımız bir kazanımdır. Son olarak hem YÖK hem de Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz sonucunda lisans tamamlamada zam ve tazminatlar noktasındaki problem de çözüme kavuşmuştur.
 Daha adil bir ek ödeme düzenlemesi için, Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması için, Ek ödemelerden gelir vergisinin kaldırılması için, Kreş sorununun çözülmesi için,4/C’li arkadaşlarımızın kadroya alınması için, daha sağlıklı ve güvenli iş yerlerinde çalışmak için mücadele vermeye devam edeceğiz.
 Hakkın ve haklının yanında olan, gücünü üyesinden alan ve bu gücü üyesinin menfaati için kullanan Sağlık-Sen’in bu kutlu yürüyüşünde bizlere destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.    
 Emeğimizin hakkını, alın terimizin karşılığını almak için teşkilatımızla ve üyelerimiz ile birlikte yekvücut olup mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bizim için üyelik; atılan sıradan bir imza değil, hak ve menfaatlerimizin korunması için, bize teslim edilen bir emanettir.”
 
 
Editör: TE Bilişim