Bilinçli Sağlık Platformu Sözcüsü Prof.Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Sağlıkta bilgi kirliliği halk sağlığını tehdit etmektedir" dedi.
Beslenme biçimleri başta olmak üzere son dönemde gıda ve gıda ile ilişkilendirilen sağlık konularında yazılı ve görsel basında, internet sitelerinde yer alan yanlış bilgilendirmeler ve buna bağlı oluşan bilgi kirliliği, uzmanları harekete geçirdi. Uzmanlar bilgi kirliliğinin önüne geçmek için bir araya gelerek Bilinçli Sağlık Platformu’nu kurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bilinçli Sağlık Platformu Sözcüsü Prof.Dr. Mustafa Necmi İlhan, konularında uzman olmayan birçok kişinin her gün beslenme ve sağlıkla ilgili bilgilendirmeler yaptığını belirtti. Toplumun sağlıksız beslenmeye ve rastgele, açıkta satılan ürünlere yöneltildiğini kaydeden İlhan, düzenli ilaç almak zorunda olan hastaların ilaçlarını almayı bırakmalarının tavsiye edildiği, bu durumun halk sağlığını her geçen gün daha da tehdit eder boyuta ulaştığını vurguladı.

SAĞLIK ALANINDAKİ BİLGİ KİRLİLİĞİ HAREKETE GEÇİRDİ
Beslenmenin her kişiye göre özel olduğunu ve kişinin günlük hayatında enerji dengesine dikkat ederek beslenmesi gerektiğini ifade eden İlhan, şöyle konuştu: "Hasta ve yakınlarına yönelik sağlık ve gıda alanında yanlış bilgi ölümcül sonuçlar doğurabilir. Sağlıklı bireyler günlük aldıkları ve harcadıkları enerji dengelerini gözetmelidir. Fiziksel olarak aktif olmalı, hastaların yaşları, sağlık durumları, başka hastalıklarının olup olmaması, ilaç kullanma durumlarına göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle hem sağlıklı bireylerin hem de hasta ve yakınlarının medya yoluyla değil, uzmanlara başvurarak beslenmelerini düzenlemeleri ve gerekli tedavileri sürdürmeleri gerekir.”
Halk sağlığı, metabolizma, genetik, beslenme gibi farklı uzmanlık alanlarından akademisyenlerin yer aldığı platform, ilgili tüm paydaşlarla işbirliği yaparak kamuoyunun bilimsel bilgiler ışığında aydınlatılmasına katkı yapmayı hedefliyor.
(İHA)
Editör: TE Bilişim