Eskişehir Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer ve yönetim kurulu üyeleri , Sümer mahallesinde bulunan oda lokalinde gazetecilerle sohbet  etti.  Sağlık çalışanları, doktorların sorunları gibi sağlıklı ile gelişmelerini değerlendirilerek gazetecilerle görüş alışverişinde bulundular.
Eskişehir'e yapılan Şehir Hastanesi’ni de değerlendiren, EBTO Başkanı Hamit Güçlüer,  ülkede sağlık ortamının iyiye gitmediğini savundu.  Güçlüer, bu hastanenin parasının vatandaşın cebinden çıkacağını dile getirerek “Bu hastane yapan firma tarafından devlete kiralanacak, bunun sonrasında da çoğu hizmet ücretli olacak. Bu doğru bir model değil” dedi.
Türk Tabipler Birliği Genel Merkez Yöneticisi Bülent Nazım Yılmaz ise, şehir hastanesi ile ilgili Avrupa'da böyle bir modelin olmadığını kaydetti. Yılmaz, bunun yerine Eskişehir'e 8 adet 100'er bin kişiye hizmet verecek hastaneler yapılabileceğini ifade ederek şunları söyledi:
“ Bu sağlığa erişimi daha da kolaylaştıracaktır. Eskişehir'in bir ucuna hastane yapmak sağlık hizmetine ulaşmayı zorlaştırır. Hastane büyüdükçe de kargaşa ortamı ve sıkıntılar artar.”
 

 
Editör: TE Bilişim