Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında sigaranın zararlarının anlatıldığı “Sigaranın İntikamı” adlı tiyatro oyunu Eskişehirli tiyatro severlerle buluşuyor.

25 Mayıs 2014 Pazar günü saat 18:00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde sahnelenecek oyunun senaryosunu Cavit Çakır yazdı, yönetmenliğini ise Hakan Aysel yapıyor. Bilinç Oyunculuk Atölyesi oyuncuları Metin Yıldırım ve Mehmet Kurt da başrolleri paylaşıyor. 90 dakikalık tek perdelik oyunla izleyicilerin çeşitli telkinlerle sigara bağımlılığından kurtulmaları hedefleniyor.

Bilinç Oyunculuk Atölyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de alanında bir ilk olma özelliği taşıyan oyunun senaryosu, sigara bırakma kararı vermeye yardımcı olacak Bilinçaltı Çalışmalar ve NLP Teknikleri kullanılarak yazılmış. Bu tekniğin tiyatroda ilk defa kullanıldığı belirtiliyor.

"Sigara'nın İntikamı" adlı tiyatro oyunu; ülkemizin en önemli ve en tehlikeli sorunu olan sigaraya dikkat çekerek sigaraya olan bağımlılığı azaltmak, sigarasız topluma geçişe destek sunmak amacıyla hazırlanmış.

Editör: TE Bilişim