Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete iş yeri temsilcileri de eşlik ettiler.

Tekin, ziyarette yaptığı açıklamada, Aile ve sosyal politikalar Müdürlüğüne bağlı bütün kurum ve kuruluşlarda yetkili sendika olduklarını belirterek kendilerine güvenerek üye olan herkese teşekkür etti. Tekin son günlerde bazı gazetelerde Sığınma Evinde Dayak Skandalı" ve "Skandal Büyüyor" başlıklı haberlerin kendilerini üzdüğünü yaptıkları araştırmalarda bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını gözlemlediklerini söyledi. Tekin, Söz konusu olayın, 30.04.2014 tarihinde çocuklarının oyuncakları paylaşamaması nedeniyle iki kadın arasında gerçekleştiğini ve  birbirlerini darp etmeleri nedeniyle konunun önce polise ardından adli mercilere intikal ettirildiğini kaydetti.

           Tekin şöyle konuştu: “ Olay esnasında kadınların ellerinde kesici bir aletin olmadığı, tırnaklarıyla yaraladıkları hem polis tutanaklarından hem de personel tarafından da ifade edilmiştir. Adli Tıp Raporunda da; yaranın kesici bir aletle yapıldığına dair hiç bir ibarenin olmadığı görülmüştür.   Tekin, Sağlık-sen olarak her zaman doğrunun yanındayız”dedi.  

             İl Müdürü Aydı   “ Söz konusu Kuruluşta, fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara veya şiddete uğrayan kadınların, şiddetten korunması, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi, güçlendirilmesi amaçlandığı, barınma, beslenme ve can güvenliği ihtiyaçları karşılanmaktadır.  İlk kabul birimi ile birlikte 44 kapasiteli olan kuruluşlarda fiili olarak 16 kadın ve 7 çocuk hizmet almakta, kendisi psikolog olan 1 müdür vekili, 2 psikolog, 1 sosyal çalışmacı, 1 çocuk gelişimci, 5 hemşire, 1 bakıcı anne, 2 çocuk eğiticisi, 8 güvenlik, 7 temizlik, 3 aşçı,  2 şoför olmak üzere 34 personel ve 2 araç hizmet vermektedir.  Kadın Konukevleri Yönetmeliği çerçevesince, toplu yaşamın getirmiş olduğu kurallar gereğince sosyal devlet anlayışıyla gizlilik ilkesi esasınca işleyişimiz yürütülmektedir. Ayrıca eğitim, hukuk, sağlık, çocuklar için ücretsiz kreş, kira ve eşya yardımı, harçlık ve gerekli rehberlik hizmetleri yeterli personel ve uygun fiziki mekânlarda, gizlilik esasına dayalı olarak kadınlarımız ve çocuklarının yüksek yararı gözetilerek en üst seviyede hizmet verilmektedir.

İl Müdürlüğü olarak kuruluşlarımız üzerindeki denetimlerimiz sürekli devam etmekte olup, iddia edilen konular ile ilgili idari olarak gerekli inceleme ve araştırma da başlatılmıştır”dedi. 

 

Editör: TE Bilişim