MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses,  savaştan kaçarak herhangi bir sağlık kontrolünden geçirilmeden ülkemize giriş yapan kayıtlı/kayıtsız 3 milyondan fazla Suriyeli, artık toplum sağlığını da tehdit eder duruma geldiğini öne sürdü.

Türkiye’deki koruyucu temel sağlık hizmetleri ve vatandaşımıza daha yenidoğan döneminde başlanan aşılar sayesinde “artık, geçmişte kaldı” denilen bazı bulaşıcı hastalıklar, yeniden görülmeye başladığını vurgulayan Yüceses, “Ülkemizde kontrol altına alınmış; Şark Çıbanı, Çocuk Felci, Tüberküloz, Kızamık, Tifo Ve Bruselloz gibi hastalıklar, halk sağlığı gündemine tekrar oturmuştur. Uzmanlar, daha önce hiç karşılaşmadığımız bazı hastalıkların da görülür hale geldiğini, söylemektedirler. Sebebini ise: ‘Türkiye’ye kontrolsüz bir şekilde dağılmış göçmen ve sığınmacı Suriyelilerin bağışık sistemlerinin, bazı mikroplar ya da virüsler ile daha önce tanışmış olduğu için hastalanmadıklarını, ancak taşıyıcı ve bulaştırıcı kaynak olabildikleri’ şeklinde izah ediyorlar” dedi.

Halkın bağışık sistemine tamamen yabancı olan bu etkenlerin, kolayca hastalık oluşturabilmekte ve hatta salgına sebep olabileceğini ifade eden Yüceses şunları söyledi:

“ Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2000 yılında Suudi Arabistan'da 199 Menenjit vakası görülmüş ve 55'i ölümle sonuçlanmıştır. Bunun üzerine umre ve hacca gideceklere Menenjit aşısı zorunlu hale getirilmiştir. 7 günlük Umre ziyareti için bile olsa Suudi Arabistan’a gidecek olsanız, sınırda aşı kartınızı gösteremezseniz girişinize izin verilmiyor. Öyleyse, bizim halimiz, nice olur, soruyorum.”

Editör: TE Bilişim