Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Eskişehir  Şubesi , 26 Ekimde 2014 tarihinde  4. olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Genel kurulda 162 delege yeni başkanı seçmek için sandık başına gidecek. Mevcut başkan Abdulbaki Tekin, hesap verebilir temiz ve şeffaf bir yönetim için genç ve dinamik,yetenekli yeni ekibiyle Genel Kurul’da aday olduğunu açıkladı.

Tekin, Eskişehir de  ilk defa delege adaylarının kendi özgür iradesiyle seçimlerde oy kullandığını , 150 delege için 436  kişinin başvurduğunu kaydetti. Bu rakamın 4. Olağan Genel Kurulunu yapan bir sendika için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tekin, “Seçildiğimiz ilk günden beri demokrasiyi daha çok önemseyen, kurumsallaşmayı daha çok önemseyen bir vizyonla hareket ediyoruz. biz bu süreci gayet demokratik bir şekilde gerçekleştiriyoruz"dedi.
            01 Temmuz   2012’deri başkan olarak görev yaptığını belirten Tekin, haftanın bir günü rutin olarak ilçelerdeki sağlık kurum ve kuruluşlarını yaz kış demeden aralıksız ziyaret ettiğini belirterek 2300 olan üye sayısını iki yılda 3500'e çıkarttıklarını söyledi.Tekin, İl deki tüm kurum ve kuruluşlarda yetkiyi aldıklarını kendisinin de yeniden aday olduğunu söyledi.Tekin, seçimlerin sağlık camiasına hayırlı olmasını diledi.
İnsanlık adına çok kutsal bir görev olan sağlık camiasında ter döken sağlık mensuplarının haklarını etkin ve kararlı bir şekilde arama adına bu göreve talip olduklarını belirten Tekin,  şunları söyledi: "Geniş çerçeveli istişareler sonucu birleştirici bir misyonla, yol arkadaşlarımızın ortak kararıyla  Eskişehir  Sağlık Sen Şubesinin 4. Olağan Kongresinde şube başkanlığına aday gösterilmiş bulunmaktayım. Tüm birimlerimizin çalışanlarının sorunlarını ve çözüm yaklaşımlarını çok iyi biliyoruz. Her alanda yetkin ve etkili bir ekiple daha güzel, hepimizi tatmin edecek, kimsenin iç dünyasında kaygıların ve sıkıntılı hesapların olmayacağı, huzurlu bir çalışma ortamına sahip olmayı hedef edindik. Buna hep birlikte başaracağımıza inanıyor ve güveniyoruz Ülkemiz ve insanlık   için Sağlık Sen’de   bu onurlu mücadelemi vermekten gurur duyuyorumBen ve ekibimin ilk hedefi ve olmasa olmazımız  Her zaman hesap verebilir, Temiz ve şeffaf yönetim olacak ve bunu vaat değil, vazgeçilmez prensibimiz olarak kabul ediyoruz. Sayın delegelerimizin takdiri ile bu göreve layık olduğumuz takdirde ilk günden prensibimiz ve yönetim anlayışımız şubemizin ilk hedefi olacaktır.Sendikayı Sendika binasından değil sahadan yöneteceğiz. Yerinde dinleyeceğiz. Kağıt üzerinde var olan İlçe başkanlıklarını aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Bu ilçe başkanlarıyla her ay gerektiğinde 15 günde bir rutin toplantılar gerçekleştirerek  periferden merkeze uzanan bir yönetim anlayışını gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Sertifika, Eğitim ve sosyal alanlarda faaliyetlerimizi genişleteceğiz."
 
Editör: TE Bilişim