Son zamanlarda oldukça popüler olan lazer lipoliz uygulamasıyla istenmeyen bölgesel yağlardan hızlı ve kolay bir şekilde kurtulmanın mümkün olduğu belirtildi.
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Dermatoloji Bölümü’nden Uzman Dr. Sadık Yılmaz, lazer lipoliz yönteminin terleme tedavisinde de etkili olduğunu söyledi.
Lazer kullanılmadan mekanik olarak yağların parçalanıp, dışarı alınmasına liposuction denildiğini hatırlatan Uzman Dr. Yılmaz, “Lazer lipolizse vücutta istenmeyen bölgesel fazla yağların lazer yardımıyla yok edilmesidir. Küçük alanlarda 200 ila 300 cc’ye kadar yağın alınması idealdir. Yağ hücreleri lazer yardımıyla eritilir, zamanla vücuttan atılması beklenir. Daha geniş bölgelerin tedavisindeyse lazerle eritilen yağların vakum yardımıyla emilmesi sağlanmalıdır. Bu tekniğin adıysa lazer yardımıyla liposuction olarak tanımlanır” dedi.

“ETKİSİ ÜÇ AY SONRA ORTAYA ÇIKMAKTA”
Lazer lipolizin çene altı, boyun, kol, göbek altı ve üstü, uyluk iç yüzleri, dizlerin iç ya da dış yüzleri gibi küçük bölgelerdeki yağların eritilmesi ve sarkıklıkların giderilmesinde kolay ve etkili bir yöntem olduğunu ifade eden Uzman Dr. Yılmaz, etkisinin ortalama 3 ay sonra tam olarak görüldüğünü söyledi. Uzman Dr. Yılmaz, hem kadın hem de erkeklerde uygulanabilen lazer lipolizin klasik liposuctiona göre birçok avantajının mevcut olduğunu belirterek "Yağların giderilmesinin yanında lazer yardımıyla sarkan derinin sıkılaştırılması da sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.

“KANAMA VE ŞİŞLİK OLMUYOR”
Uygulamanın kısa sürede tamamlandığı ve kişinin günlük hayatını etkilemediğine dikkati çeken Uzman Dr. Yılmaz, şunları söyledi:
“Lazer lipoliz uygulamasında ağrı veya sızı olmamaktadır. İşlem lokal anesteziyle kolayca yapılabilmektedir. Kanama, morluk ve şişlik gibi durumlar olmamaktadır. İşlemden yalnızca yağ hücreleri etkilenmekte; çevre dokular, damar ve sinirler bu uygulamadan zarar görmemektedir. Uygulama sonrasında baskı bandajı veya korse kullanılmalıdır. Birkaç hafta spor ve aşırı derecede fiziksel aktiviteler ertelenmelidir.”

LAZER YARDIMIYLA TERLEME TEDAVİSİ
Aşırı terlemenin birçok hasta için yaşam kalitesini son derece bozan önemli bir durum olduğuna vurgu yapan Uzman Dr. Yılmaz, “Toplumun yaklaşık yüzde 5’ini etkileyen bu rahatsızlık sıklıkla koltuk altı, el ve ayaklarda görülür. Lazer yardımıyla koltuk altı terlemeleri aynı lazer lipoliz de olduğu gibi kısa sürede, lokal anestezi altında ve hemen hemen hiç yan etki riski olmadan kolayca yapılabilmektedir. Hastanın hastanede kalmasına gerek yoktur. Etkisi işlemden hemen sonra başlar ve kalıcıdır. Bir kez yapmak da yeterlidir” diye konuştu.
(İHA)
Editör: TE Bilişim