Kentin en önemli sağlık araştırma hastanesi olan ESOGÜ Tıp Fakültesinde sivrisinek popülasyonunun artması hasta ve hasta yakınlarının şikayetine neden oldu.

Fakültenin etrafında bulunan havuz ve yoğun ağaçlık alan nedeni ile artan sivrisinekler konusunda şikayetlerini dile getiren hasta ve hasta yakınları, çözüm bulunması gerektiğini ifade ediyor. Öte yandan sivrisineklerin ısırıkları ile birçok hastalığında kişiden kişiye bulaşmasının söz konusu olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Özellikle Poliklinik servisleri ve Mermer Salonda beş dakika oturamıyorsunuz. Sivrisineklerin ısırmasından tedirgin oluyoruz. Yetkililer burada görev yaptıkları halde bunu neden görmezden gelir onu da anlamış değiliz. İnsanlar buraya sağlık bulmaya geliyor” dedi.

Tıp Fakültesi Poliklinik girişinde çok sayıda sokak köpeğinin bulunmasını da eleştiren vatandaşlar, “Her insanın içinde hayvan sevgisi vardır. Ancak bu hayvanların yeri burası değildir. Sokak köpeklerinin bir an önce barınaklara ya da bakım evlerine götürülmesi gerekir. Bu hayvanları seven kadar, korkanlarda var. Zaman zaman yoldan geçenlere de saldırıyorlar” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim