Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Göreve geldiği tarihten bu güne kadar yaptıkları hizmetleri değerlendirdiği konuşmasında şunları söyledi;

            “Göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli olarak sağlık çalışanlarımızın özlük, sosyal ve mali yönden iyileştirmeler içeren planlar ve projeler üzerine yoğunlaştık. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak;

-İlk olarak Sendikamız ve sağlık çalışanlarımızın muhatabı olan kurum amirlerine ziyaretler düzenledik.

-Sağlık Sen Kütahya Şubemizin Kongresine Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte katıldık.

-Sağlık çalışanlarımızı sorunlarını iletmek, çözümler üzerinde fikir alışverişi yapmak üzere milletvekilimiz Sayın Ülker Can, Akparti İl Başkanı Dündar Ünlü,   AkpartiOdunpazarı İlçe Başkanımız volkan Doğan ile bir araya geldik.

-Çiftelerliler Derneği sendikamızı ziyaret ederek, Çifteler’deki sağlık çalışanlarımız ve kurumlarımızın sorunlarını ilettiler.

-Sağlık Çalışanlarımızın görev yaptığı sağlık kurumları tek tek ziyaret edilerek görüş ve sıkıntıları dinlendi.

-Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ziyaret edilerek üyelerimizin görüşleri alındı.

-Yönetimi Kurulu olarak Ankara’ya giderek Genel Başkanımız Sayın Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcılarımız ile görüşerek Eskişehir’deki genel manzara hakkında bilgi verdik. Sağlık çalışanlarımızın kazanımları üzerinde fikir teatisinde bulunduk.

-“Dünya Radyoloji Günü”’nüfedakar Radyoloji Teknisyenleri ve çalışanları ile birlikte kutladık.

-Ağız Ve Diş Sağlığı Ve Yöneticileri ile çalışanlarımızın sorunları ve çözüm yolları üzerinde istişarelerde bulunduk.

-Kurultayımıza katılarak bizleri onurlandıran Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt’u makamında ziyaret ettik.

-Milletvekilimiz Sayın Salih Koca’yı ziyaret ederek sağlık çalışanlarımızın sorunlarını ilettik.

-Türkiye’de ve Eskişehir’de ilk defa Ağız Ve Diş Sağlığı çalışanları için ulusal bir çalıştay düzenledik. Yaklaşık 30 ilden gelen ADSM çalışanlarının katıldığı çalıştay ASDM çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için açısından Türkiye çapında önemli bir platform olması bakından çok önemlidir.   Çalıştaya Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Örnek Ve Abdülaziz Arslan da onurlandırmışlardır.

-Yönetim Kurulumuz ve temsilcilerimiz ile bir araya gelerek ilk toplantımızı yaptık. Yeni yönetim stratejimizi belirledik. Temsilcilerimizin istek ve önerilerini değerlendirdik.

-Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanlarımız hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

-Sendika olarak Sağlık Sen üyelerimizden gelen istek üzerine “Arzın Kalbine Yolculuk” adlı umre programı düzenledik. Uygun fiyat ve hizmet kalitesinden tüm üyelerimizin yararlanmasını amaçladık.

-3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıylaYunusemre Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz “Sağlıkta Engelleri Kaldırıyoruz” adlı etkinliğimizde engelli haklarının neler olduğu, engelli sanatçıların sahne aldığı programda işitme engelli Sanatçı Bilal Göregen’in sendikamız için bestelediği parça    yoğun ilgi gördü. Engelli çello sanatçısı Alp Sökmen’in dinletisi ve stand-up gösterisi muhteşemdi.

-Genel Merkezimiz tarafından sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesiyle ilgili bir çalıştay düzenlendi. Biz de yönetimiz kurulumuzu, sağlık çalışanlarımızı temsilen bu çalıştayaBaşk.Yard.NebiKasçı’yı görevlendirdik.Yıpranma payının masaya yatırıldığı toplantıya, Genel Merkez yöneticilerimizin yanı sıra, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bürokratlar, Devlet Personel başkanlığından Uzmanlar ve her meslek grubundan sağlık çalışanları katıldı.

-Tüm İlçelerimizi ziyaret ederek sorunları dinledik.

Editör: TE Bilişim