HABER:ERTUĞRUL ALTINEL-ESKİŞEHİR

Eskişehir Sakarya Hastanesi'nde; 1.62 boyunda ve 170 kilo ağırlığında olan Osman Ata'ya ''uyutmadan mide küçültme'' ameliyatı yapıldı.

1.62 boyunda ve 170 kilo ağırlığında olan Osman Ata, fazla kilolarından kurtulmak için önce, Trabzon ve sonrasında Gümüşhane’de yapılamayan ameliyatı,  Eskişehir Sakarya Hastanesi’nde oldu. Trabzon’da yaşayan 56 yaşındaki Osman Ata, fazla kilolarının hayatını engellemeye başlaması sebebiyle, öncelikle özel ve devlet hastanelerinin önerdiği bir çok  diyet programı uyguladı ve sonuç alamadı.

Kalıcı kilo verme yöntemlerinden tüp mide ameliyatı olmayı kafasına koyan Osman Ata, Trabzon ve Gümüşhane’de bulunan bir çok doktorla görüştü. Osman Ata, kilosu sebebiyle oluşan şeker,tansiyon, astım bronşit ve solunum yetmezliği rahatsızlıklarından dolayı büyük risk taşıdığından ameliyat olamadı.  Diyet programı ile, verdiği  kiloları fazlasıyla geri alan 6 çocuk babası Osman Ata, 1 (bir) sene önce web sitesinde Eskişehir Sakarya Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Cenk Soğukpınar’a ulaştı. Osman Ata, Eskişehir Sakarya hastane ile irtibata geçerek tüp mide (mide küçültme) ameliyatı için  ilk kez Eskişehir geldi. Eskişehir Sakarya Hastanesi’ne geldikten sonra, ameliyatın büyük risk taşıması sebebiyle, bir çok tetkik ve muayenesi yapılan Osman Ata’nın mide küçültme ameliyatı, Sakarya Hastanesi genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Cenk Soğukpınar tarafından gerçekleştirildi.  Yaklaşık 1.5 saat süren riskli ameliyatın başarılı geçmesi sonucu, 170 kg ağırlığındaki Osman Ata’nın, 90 kg. vermesi hedefleniyor...


Opr. Dr.  Cenk Soğukpınar riskli vaka ile ilgili şunları söyledi; “Osman Ata, kalp astım şeker ve tansiyon hastası ve geceleri solunum cihazıyla uyuyabiliyor. Evet, operasyonun riski vardı, ancak hastamızın tüm bu rahatsızlıkları yine kilosundan kaynaklanmaktadır. Bütün bu rahatsızlıklardan ötürü hastamıza, genel anestezi uygulayamazdık.  İlk defa, Türkiye’de ''spinal anestezi'' yani ''uyutmadan,'' 'tüp mide ameliyatı' gerçekleştirdik. Operasyon başarılı geçti. Sonuç olarak hastamız sağlığına kavuştu. 1 (bir)  sene İçerisinde Osman Ata, 90 kilo vermesini hedefliyoruz.” 


Eskişehir Sakarya Hastanesi Yönetim Kurulu başkanı Dr. Mustafa Emeksiz tarafından da ziyaret edilen Osman Ata, ''Dr. Mustafa Emeksiz’e özel teşekkürlerini ilettikten sonra, hastaneye ve doktoru Cenk Soğukpınar’a  minnettar olduğunu'' söyledi.

Editör: TE Bilişim