Yüksek frekanslı ses dalgaları sayesinde vücudun iç kısmında yer alan organların durumlarının görüntülenmesi ultrason olarak adlandırılır. Ancak ultrason diğer tüm görüntüleme tekniklerinden farklıdır. En büyük farkı ise bu görüntüleme tekniğinde hiçbir şekilde x ışınlarının kullanılmıyor olmasıdır. Kişilerin detaylı ultrason fiyatları hakkında bilgi almaları çok önemlidir.

Ultrason Kullanım Alanları Nelerdir?

Safra kesesi ya da böbrek taşları kişide sancı yaratacaktır. Bu durumlarda taşların ya da kumun belirlenmesinde ultrason ile görüntüleme büyük önem taşıyor. Prostat hastalığından şüphe duyulan erkeklerde ve rahim hastalıklarından şüphe duyulan kadınlarda ultrason tekniği kullanılıyor.

Ultrason Fiyatları

Ultrason ile görüntüleme sonuçları yüksek oranda doğru sonuçlar veriyor. Bu sebepten kaynaklı ultrason hastalıkların belirlenmesinde en etkili yöntemlerden biri olarak değerlendiriliyor. Kişilerde detaylı ultrason fiyatları da uygulamanın yapılacak olduğu hastane ve uzman kişilere göre değişiklik gösteriyor.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Nelerdir?

Kadın rahmi yapışık yapıda olabilir. Aynı zamanda rahim içinde polip ya da çıkıntıya neden olan myom bulunabilir. Myom kadınların rahminde meydana gelen iç büyümedir. Çeşitli büyüklükte veşekilde olabilir. Rahim filmi çekme yöntemi ile gözlemlenerek bu gibi rahatsızlıklar kolaylıkla tespit edilir.

Görüntüleme tekniklerinden biri de ultrason tekniğidir. Tıbbi görüntüleme tekniklerinden biri olan ultrason işleminde kullanılan ses dalgaları vücudun iç bölgesinde yer alan organların net bir şekilde görüntülenmesini sağlar. Kişilere uygulanan detaylı ultrason fiyatları da görüntüleme sağlanacak olan bölgeye göre değişir.

Rahim Filmi Nedir?

Rahim içi görüntüleme tekniğirahim filmi ile kadınlarda teşhis konulan belli başlı bazı rahatsızlıklar vardır. Rahimde doğuştan meydana gelen anormal yapı ve durumlar, rahim içinde tespit edilen polipler, rahim içinde meydana gelen miyomlar, rahim içi yapışıklık, rahim içi duvarda oluşan anormal durumlar, yumurtalık tüplerinin kapalı olması ve yumurta tüplerinde sıvı birikmesi genelde görülen rahatsızlıklardır.

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazır olan hastanın rahim ağzını görüntülemek için muayene spekulumu takılır. Daha sonra rahim içine ince plastikten yapılmış olan ince plastik yapılı balonlu katater takılır. İşlem sırasında radyoopak sıvı içeren ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların enjekte edildiği plastik katater rahim içine yavaş bir şekilde verilir. Rahim filmi bu sayede çekilmiş olur.

Rahim Filmi Kimlere Uygulanır?

Kişide devamlı oluşan düşükler meydana geliyor ise ya da gebelik hiç meydana gelmiyor ise kesinlikle rahim içi görüntüleme sağlanır. Bu sayede rahim içi durumu görüntülenir. Rahim içinde herhangi bir yara ya da yapışıklık durumu var ise ortaya çıkacaktır.

HSG Filmi Nedir?

Kadınların rahim içinin jinekolojik bir cihaz ile görüntülenme işlemiHSG filmi olarak adlandırılır. Gerekli durumlarda alanında uzman kadın doktorları tarafından istenir. Aynı zamanda kişinin rahminde mevcut bir hastalık var ise kontrol amaçlı HSG filmi ile görüntüleme sağlanabilir.

HSG Filmi Avantajları Nelerdir?

Gebe kalmakta sorun yaşayamayan ancak her defasında düşük meydana gelen kadınlarda da yine HSG filmi ile rahim içi görüntüleme gerekir. Bu teknik sayesinde kadının rahminde herhangi bir yara ya da tahriş var ise görülür.

Ayrıca rahim duvarında herhangi bir zedelenme ya da bebeğin düşmesine neden olan bir yapı var mı yok mu net bir şekilde gözlemlenir. Rahim içi duvarının yapışık olması da kadında birçok soruna neden olacaktır. Bu sebepten kaynaklı HSG tekniği erken teşhis için oldukça avantajlıdır.

HSG Filmi Neden İstenir?

Kişiye rahatsızlık veren rahim sancılarında da rahim içinde herhangi bir çıkıklık ya da poliplerin olup olmadığını gözlemlemek için HSG görüntülemesi istenir. Bu film kadın sağlığı için çok önemlidir ve uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır.


 

Editör: TE Bilişim