Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Marmara depreminin yıl dönümünde şu açıklamayı yaptı; "Marmara depremini Türkiye tam anlamı ile üç hatta dört gün sonra öğrendi. Önce Sakarya dediler sonra Gölcük derken bir baktık dünya tarihine geçecek bir afet. Ülkenin Başbakanını uyandırmaya kıyamadılar.  Merhum Ecevit ülkede ne olduğunu bizler gibi TV’den öğrendi.

Olay yerine gidecek UMKE yoktu mesela. Kırmızı siyah kıyafeti ile genç arkadaşlar her afette en önde mücadele veriyorlar ama 1999’da yoklardı. Olay yerine gidecek her vakaya acı fren çalıp günlerce uykusuz deprem bölgesine gidecek 112’miz yoktu mesela, bedel ödeyen önce halkım deyip kendi çocuklarını başkasına emanet eden 112’ciler yoktu.

AFAD yoktu mesela, bütün kurumlar karmaşık rastgele çalışıyor koordinasyon yok afette halka yön verecek kimseler yok, devleti temsil eden makam yoktu. İnsanlar perişandı, şimdi AFAD var!

JAK yoktu mesela, jandarma arama kurtarma, onlarca dernek vakıf kuruldu, itfaiye ekipleri donanımlı değildi, kurtarma ekibi yoktu kısaca devletin içi boş ve hantaldı. Şimdi ise neler oldu 20 yılda sayalım.

Afet olduğunda devletimiz saatler içinde olay yerine varıyor. AFAD çadırları kurmuş, koordinasyon ile halkın bütün ihtiyaçları planlı bir şekilde devreye sokmuş, UMKE timleri devreye girmiş, 112 ekipleri olay yerinde yerlerini almış ve ,AFAD tam kadro sahada, itfaiye ekipleri, kurtarma timleri destan yazıyor.

Devlet Erkan’ı uyandırılmaya kıyılmayan Başbakandan afet bölgelerinde günler geçiren Bakanlara dönüştü 20 senede. Güçlü Türkiye değişim ve dönüşüm ile beraber tüm kurumları ile bütün afetlere hazır. Milletinin yanında acıları paylaşıyor, yaraları sarıyor.

Ülkemiz 2023, 2053, 2071 hedeflerinde bu dönemde Dünyadaki yerini her daim bir üst sınıra geçiyor. Neyi unuttuk ders almayı, önlem almayı, dere yatağına ev yapmayı bırakmadık, doğa ile savaş yapmayı bırakmadık. Şuan eksiğimiz yok mu var, düzelir mi düzelir önemli olan Güçlü Türkiye’de yakışır bir sistem kurmak. Acılarımız ortak unutulacak gibi değil. Allah’ım tekrar yaşatmasın.

Bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşlarıma Allah tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum."

Editör: TE Bilişim