İstenmeyen gebeliklere kürtaj uygulaması için kürtaj kırıkkale ve kürtaj  Çorum uygulayıcısı olan Op. Dr. Uzay Yıldırım ile kürtaj hakkında görüşmeler yaptık ve en sık başvurulan kürtaj çeşidi, vakumlu kürtaj hakkında detaylı bilgilere sahip olduk. Detaylı bilgiler haberin devamında. İşte detaylar…

    Devamının gelmesi istenmeyen gebeliklerde, haftalık duruma göre vakumlu veya ilaçlı yöntemler ile kürtaj yapılmaktadır. On haftadan büyük hamileliklerin sonlandırılması için sağlık kurulundan rapor alınması gereklidir. On haftadan küçükse eğer bebek ve hamilelik bu kadar yeniyse evli olmayanlar için kadının istemesi, evli olanlar için ise çiftlerin istemesi yeterli ve gereklidir.

    ilinde kürtaj öncesinde hastalar tarafından en sık sorulan sorular; dikkat edilmesi veya önemsenmesi gereken durumlar olup olmadığıdır. Şöyle ki her iki durumda da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Vakumlu kürtaj çok kısa sürmektedir ve anestezi altında gerçekleşir. Bu işlemden önce dikkat edilecek ilk nokta hastanın kronik bir hastalığa sahip olup olmamasıdır. Eğer varsa da anestezi uzmanları tarafından bu hastalığın anestezi ile durumunun nasıl değişeceğinin konuşulması gereklidir. Sürekli olarak ilaç kullanan kişilerde de aynı şekilde ilaç ile anestezi uygulamasının birbirine etkisi önemsenir ve buna uygun olarak anesteziye başvurulmakta yani buna göre kürtaj uygulamasına karar verilir.

    ilinde uygulamaya başvuran kişiler tarafından en sık sorulan soru ise kürtaj öncesi dönemin nasıl olması gerektiğidir. Öncelikle, hasta eğer daha önce jinekolojik bir operasyon geçirdiyse bu doktora söylenmeli ve bununla alakalı detaylı bilgilendirmeler yapılmalıdır. Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise, hastaların uygulamadan önce uyması gereken konular olup olmadığıdır. Ayrıca işlemden yaklaşık 6 saat önceye kadar herhangi bir sıvı ya da yiyecek tüketilmemesine dikkat edilmelidir.

Editör: TE Bilişim