Yaz, kış gibi kendi özel güzellik ve cilt bakım hilelerini gerektirir. Daha sıcak hava farklı cilt endişeleri getirdiğinden ve farklı görünümler arzularımıza ilham verdiğinden, bu yaz, parlak, sağlıklı cilt için 8 güzellik ipucu topladık.

Peelinge dikkat!

Yaz aylarında cildimize çok daha fazla  özen gösteriyor, yumuşak ve pürüzsüz olmasını istiyoruz. Pellingin cildin ölü katmanını soyaragüneş yanıklarına daha yatkın yeni cildi ortaya çıkardığını unutmayın. Peelinginizi, akşamları veya gün boyunca duştan düz plaja gitmediğiniz zamanlarda ayırın.

Vücut sivilceleriyle savaşın!

 Birçok kişi yaz mevsiminde sivilceye yatkındır. Yüzünüzde, kollarınız ve / veya sırtınızda bir şeyler varsa, temizlemek için sivilce ile savaşan bir vücut temizleyicisi edinin.

Güneş kremi kullanın!

Açık havaya çıkmadan en az 30 dakikaönce SPF'si 30 veya daha yüksek olan geniş spektrumlu bir güneş koruyucu uygulayın. Bütün gün dışında iseniz, en az iki saatte bir tekrar uygulayınSık terleyen bir insansanız 80 dakikada bir.

Unutmayın, erken yaşlanmanın bir numaralı nedeni güneş hasarıdır!

Nemlendirin!

Yaz aylarında cildi nemlendirme, kışın cildi nemlendirilmesi kadar önemlidir. Cildinizi güneş yanığı, tuz ve klor gibi yaz kurutucu etkilerden korumak için hafif bir nemlendirici uygulayın.

Boşverin!

Zararlı UV ışınlarına hiç maruz kalmadan mükemmel bir bronz görünüm verecek güneşsiz bronzlaştırıcı ürünler var. Kendinden bronzlaşma seçenekleri şunları içerir: losyonlar, spreyler, jeller, köpükler ve bronzlaştırıcı tozlar. Güneş etkilerine maruz kalmadan bronzlaşmanın keyfini sürün!

Şapka takın!.

Bir şapka giymek başınızı ve yüzünüzü güneşin zararlı ışınlarından korumak için eğlenceli ve işlevsel bir yoldur ve yaz stilinizi ayrı bir hava katar..Şapkanınızı kafanız için bir şemsiye olarak düşünün! Güneşi yüzünüzden ve boynunuzdan uzak tutacak kadar geniş olan bir şey seçtiğinizden emin olun.

Dudaklarınız konuşsun!

Yaz aylarında doğal dudak çok popüler. Ancak, bu sezonun cesur bir dudak ile şeyler karıştırmasını öneriyoruz. Mandalina gibi canlı bir gölge, ekstra işler gibi gelebilir ancak parlak bir çizgi ile makyajınızın geri kalan kısmını sesi silmen mümkün olur.

Hidrat. Yaz aylarında içme suyu çok önemlidir. Sivilcenin temizlenmesine yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda cildinizi taze ve genç görünmesini sağlayacaktır. Murad'ın dediği gibi, suyun zengin meyve ve sebzeler şeklinde "suyunu yiyin" unutmayın.

GÜNEŞ BAKIMININ ÖNEMİ

Cildinizi koruyun; Sahip olduğunuz tek şey bu. (JenHarmatz, Murad Ulusal Perakende Eğitim Müdürü)

Efsane:

Yalnızca açık ve hassas cilde sahip olan insanlar güneş yanığı veya cilt kanserine maruz kalır.

İşte gerçek!

Evet, daha açık tenli kişilerin daha kolay yanması ve cilt kanserine karşı daha patansiyelli olması doğrudur. Ancak daha koyu ciltlere sahip insanlar, UVA ve UVB ışınlarına aşırı maruz kalmanın yol açtığı deri kanseri olabilirler.

Cildinizin tonunun hafifçe orta ya da daha koyu renkli olmasına bakılmaksızın, güneşin sert ışınlarından korumak önemlidir.

UVA ışınları cildinizi erken yaşlandırabilir ve yaşlılık lekeleriı ve kırışıklıklara neden olabilir.

Dolayısıyla "bronzluğun cildinize sağlıklı bir görünüm verdiğini düşünüyorsanız, cildinize iyi görünmesinden çok daha fazla zarar veriyorsunuz demektir.. UVA ışınları, aracınızın ön camıgibi camdan da geçebilir. UVB ışınları güneş yanığına neden olur. Hem UVA hem de UVB kansere yol açar.

Melanin saçlarımızın ve cildin rengini belirler. Sahip olduğunuz melanin miktarı cildinize yön verir. Ne kadar fazla sahip olursanız, cildiniz ne kadar derine iniyorsa, cildiniz lekenemeye o kadar meyillidir. Geçmişte cildinizde ne kadar çok melanin varsa, güneş altında olmak sizin için daha güvenli olduğu düşünülüyorduo zaman güneş kremi bile sürmenize gerek yoktu! Daha koyubir cilt tonuyla yanmayabilirsiniz ancak yine de bronzlaşabilirsiniz. Cilt Kanseri Vakfı'na göre, güneş yanığı zararlı UVA ve UVB ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu DNA hasarına karşı cildinizin tepkisidir. Bu, güneş kremi sürmediğiniz takdirde güneşin derinize zarar verdiği anlamına gelir.

Daha koyu bir cildiniz varsa güneş koruması konusunda dikkatli olmanız daha da önemlidir,

Cildinizin rengi ne olursa olsun, her gün güneş kremi sürmeniz çok önemlidir!

İşte bazı temel güneşten korunma ipuçları:

Güneş kremi üzerinde Güneş Koruma Faktörü derecesine veya SPF'ye bakın. SPF derecelendirmesi, bir ürünün sunduğu güneş korumasının gücünü bilmenizi sağlar

SPF 15, UVB ışınlarının yaklaşık% 93'üne karşı korur

SPF 20, UVB ışınlarının yaklaşık% 95'ine karşı korur

SPF 30 UVB ışınlarının yaklaşık% 97'sine karşı korur

30 üzerindeki herhangi bir SPF, UVB ışınlarının yaklaşık% 98'ine karşı korur

Dış etken hava, zaman veya dışarda kalma süresine bakılmaksızın, cildinize her gün geniş spektrumlu bir SPF 30 güneş kremi uygulayın.

Sadece geniş spektrumlu güneş kremi cildinizi UVA ve UVB ışınlarından koruyacaktır. Olası UV ışığının% 80'i bulutlardan geçer ve bulutlu günlerde bile sizi savunmasız bırakır. Açık havada iseniz güneş kremi uygulayın.

Günün en sıcak saatlerinde, genellikle 11: 00-17: 00 saatleri arasında güneş altında kalmaktan kaçının. Cildi UV ışınlarından korumak için koruyucu giysi ve şapka takın. UV ışınlarını engelleyen lensler ile güneş gözlüğü takın. Güneş ve serbest radikal hasara karşı doğal hücre korumasını güçlendirmek için portakal, brokoli, çilek, nar ve kivi gibi antioksidan bakımından zengin, zengin meyve ve sebzeleri tüketin.

Temmuz 2014'te, Amerikan Cerrahi Genel Müdürlüğü cilt kanserini büyük bir halk sağlığı sorunu olarak belirtti. Çocukluk çağında kötü bir güneş yanığı bile, hayatta sonra melanom riskini arttırır. Çocuklar ve yaşlılar güneş ışınlarına karşı daha savunmasızdır. En azından SPF 30 güçlü güneş kremi ve koruyucu kıyafetler ile düzgün şekilde korunmalarını sağlamak önemlidir. Alerjiler ve rosacea olanları güneş kremi ve alkol içermeyen güneş kremi denemek isteyebilirler çünkü bu formülüller cilt üzerinde nazikçe eğilimlidir.

Artık güneşe tapmayın; Bunun yerine cildinizi koruyun. Daha önce söylediğim gibi, sahip olduğunuz tek şey bu!

Editör: TE Bilişim