Türkiye’nin en büyük zeytin kenti Aydın’da Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği”ne katılan ünlü Kardiyolog-Cerrah Prof. Dr. Canan Karatay, Aydınlılara doğru beslenmenin ipuçlarını verdi.
Türkiye’yi zayıflatan kadın olarak bilinen Canan Efendigil Karatay “Doğru yoldasınız. Zeytinyağlı yemeye devam edin, ama ekmekten, börekten vazgeçin. Zeytinyağı yiyin, zayıflayın.” dedi.
Türkiye zeytin sezonunun açılış etkinliği olan ve ülkemizin en büyük zeytin kenti Aydın’da gerçekleşen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği” ikinci gününde Prof. Dr. Canan Karatay’ı konuk etti.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun izlediği ve Aydınlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ünlü kardiyolog, “Karatay Diyeti” ve “Karatay Mutfağı” kitaplarını imzaladı ve bir söyleşi gerçekleştirdi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nevzat Biçer Salonu’nda organize ettiği söyleşide Canan Karatay “Önemli olan yedikleriniz değil, yememeniz gereken besin gruplarını bilmeniz ve bu beslenme şeklini yaşam biçimi haline getirmeniz” dedi.
Canan Karatay “Zeytinyağını, zeytinyağlı yemekleri, tuzsuz siyah ya da yeşil zeytini bol bol tüketin. Ama hayatınızdan karbonhidratı çıkarın. Vücudunuzda yağ olarak depoladığınız şey yediğiniz yağlar, yediğiniz tereyağı ya da zeytinyağı değil, yediğiniz karbonhidratlardır. Vücudunuz hareketsizlikten ve yediğiniz karbonhidratlardan yağlanır. Ekmek, hamur işi, şekerli gıda ve işlenmiş yiyeceklerden uzak olursanız zayıflarsınız ve sağlıklı yaşarsınız” dedi. Önemli olanın zayıflama diyetleri değil, doğru beslenme biçimi olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, “Aydınlılar, elinizdeki zeytin ve zeytinyağının kıymetini bilin. Doğru yoldasınız. Zeytinyağlı yemeye devam edin, ama ekmekten, börekten vazgeçin. Zeytinyağı ve zeytinyağlı sebze yemekleri yerseniz, zayıflarsınız. Zeytinyağı yiyin, zayıflayın” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, zeytinyağının önemini anlatan Karatay’a çiçek takdim etti.
(İHA)
Editör: TE Bilişim