2022 yılında "Turkuaz Yüzme Serisi” adıyla, Antalya, Bodrum, Göcek ve Marmaris’in birbirinden güzel turkuaz sularında seri halinde düzenlenecek olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabı, 19 - 22 Mayıs tarihlerinde Akdeniz’in incisi Kemer ve Tekirova’da gerçekleştirildi.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Antalya Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğiyle yapılan şampiyonada 4 günde, 8 ayrı parkurda 1800’e yakın sporcu yarıştı.

Müthiş bir heyecana sahne olan yarışlarda, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü 70-74 yaş master yüzücüsü Kezban Yeşer, toplamda 3 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Yeşer, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek spora ve sporcuya olan destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen, antrenörler ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’nin değerlerinden biri olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları; yüzme sporunun her yaşta yapılabilecek çok özel, olimpik bir spor branşı olduğuna dair farkındalığı artırmak, bu spora olan sevgiyi aşılamak, yaş gözetmeksizin herkesi bu sporu yapması için teşvik etmek prensiplerini benimsiyor.

 

 

 

 

Editör: Mustafa YILDIRIM