DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, sanayi bölgesinin dönüşüm alanı ilan edilelili 5 yıl olmasına rağmen bugüne kadar somut bir eylem planı çıkarılmadığını söyledi.

CHP’nin sosyal belediyecilik ilkesi ile davranarak bu dönüşümü ilgili meslek odaları ile tartışıp onların görüşerini de alarak ve mecliste, komisyonlarda şeffaf bir şekilde konuşulup karara bağlanması gerektiğini belirten Tambova, “Ortada olmayan bir projeyi meclise dayatıp belediyelerin kapısına, insanları toplayıp şov yaparak oldu-bittiye getirmek sosyal demokrat bir partinin belediyesine yakışmamıştır. Burası özel proje alınıdır diyerek bu gizliliği meşrulaştırmaya çalışmaları çok yakışıksızdır” dedi.

Valilikte açıldığı iddia edilen ofis ile ilgili AKP Milletvekilinin Büyükşehir Belediye Başkanı ile arasında yaşanan polemiğin Eskişehir’e bir fayda sağlamayacağını kaydeden DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, “Komisyonda görüşülen plan ve projelerin bu şekilde basına sızdırılması ve komisyonda karara bağlanmadan basında, ilgikili kişiler tarafından çarşaf çarşaf yayınlanması, bunların üzerinden siyasi şov yapılması hem etik dışı, hem de suçtur aslıda. Bu siyasi çekişmeler belki ilgili tarafların menfaatine olabilir, ancak Eskişehir’e hiç faydası yoktur” diye konuştu.

Tambova, cezaevinden çıkan gazeciler Can Dündar ve Erdem Gül’e geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Editör: TE Bilişim