Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Neziha Bilen, Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri seçimleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "14 Kasım 2021 tarihinde yapılan Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri seçimleri, Bulgaristan Türkleri için bir kimlik, bir onur, oradaki varlığımız için bir mücadele etme meselesi oldu.

Türkiye'de yaşayan Bulgaristan çifte vatandaşlarının oy kullanmaları için 19 ilde 127 sandık kuruldu, 91 bin 432 kişi oyunu kullandı.

Eskişehir Tepebaşı bölgesinde açılan sandıkta görev alan Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin üstün gayreti sayesinde, önceki seçime göre oylar üç kat artırılmış oldu.

Seçim çalışmalarında ve seçim günü büyük bir özveriyle çalışan ERBALDER ekibi, ülkemizi en güzel şekilde temsil etti.

Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan, sağladıkları her türlü destekle gücümüze güç katan değerli Vali Yardımcımız Salih ALTUN, çok kıymetli Belediye Başkanlarımız Sn. Ahmet ATAÇ ve Sn. Kazım KURT, bize okulun tüm imkanlarını sunan ve sıcaklığı ile yüreklerimizi sarmalayan çok kıymetli Okul Müdürü Sn. Hale Evircan DEMİR, ziyaretleriyle şeref veren Milletvekillerimiz Sn.Jale Nur Süllü ve Sn.Gaye Usluer, MHP ve İYİ Parti il teşkilatı temsilcileri, değerli Tepebaşı Belediyesi ve Şehit Subutay Alkan İÖO’lu çalışanlarına, şahsım ve derneğimizin adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Editör: Mustafa YILDIRIM