TB1_1206

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümü etkinlikleri sürüyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen akşam yemeği buluşması CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sevinç Uluçeşme, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu ve çok sayıda şehit ailesi ile gaziler katıldı.

Etkinlik, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Yıldızhan’ın Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın selamını şehit yakınları ve gazilere iletmesi ile başladı. Ardından konuşan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, “Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç, gazi ve şehit ailelerimize her zaman büyük değer vermiştir. Çanakkale Zaferi, bir ulusun ülkesini kurtarma azmi ile dünyanın en güçlü ülkelerini yenebileceğini gösterdiği bir zaferdir. 252 bin kayıp verdiğimiz ve dünyanın birçok güçlü ülkesine karşı verilmiş bir mücadeleydi. Aynı zamanda 1. Dünya Savaşı’nın da seyrini değiştirmişti. O zafer kazanılmamış olsaydı, bugünkü topraklarımız Türk toprağı olmazdı. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu ise “Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kutlu olsun. Sayın Ahmet Ataç Başkanımıza bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sevinç Uluçeşme ise “Bir arada olmamızı sağlayan Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün bizim için önemli bir gün ve beraber olmaktan çok mutluyuz. 18 Mart kutlu olsun” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise “Sizlerle buluşmak çok kıymetli. Hepinizin yaşadığı büyük acılar var. Yanı başımızda yaşanan bir savaş var. Tüm bu acıların son bulmasını diliyorum. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Yurtta barış, cihanda barış’ diyorum. Anaların ağlamadığı, babaların üzülmediği günleri hep birlikte tesis edeceğimize inanıyorum” dedi.

Etkinliğe katılan şehit yakınları ve gaziler de Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Editör: Mustafa YILDIRIM