“Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda, tüm ideolojik fikirlerimizi bir kenara bırakıp, sadece haklarımızı aramak adına DİSK çatısı altında birleşeceğimizi açıklamış, bu durum işçi kardeşlerimizde güzel bir etki yaratmış ve sendikamıza toplu geçişler başlamıştır. Bunun üstüne kurumun yolunu navigasyon ile zor bulan, sözde yetkili sendika yöneticileri soluğu kurumda almıştır. Daha önce 2018 de kadroya geçerken sözleşmede yazmasına rağmen verilmeyen yüzdelik dilimlerle alakalı gerek olmamasına rağmen, işçiden muvafakatname almış, davaları başlatmış süreç devam etmektedir"

Uğur Özatak şöyle devam etti; 2021 yılının dahil olmadığını bile bile dava dilekçelerine 2021 yılı dahil edilmiş buda Türkiye’nin her yerinde taşerondaki sözleşmesinde yüzdelik kısmı dolu olanların kazandığı dava, bizim kurumumuzda yargıtaydan esasen değil usulen bozularak yerel mahkemeye geri gönderilmiştir. Devam eden ve normalden daha uzun süren süreç boyunca hiçbir işçi kardeşimiz, davadan feragat etmemiş sadece sendika üyeliğini sonlandırmıştır. Yetkili sendikaya buradaki herbir işçi üyesi olsun olmasın aidat ödemeye devam etmektedir. 6356 sayılı sendikalar kanununda 26. Maddesinin ikici fıkrasındaaçıkca belirtilen yargılama sürecinde üyeliğin sona ermesi üyenin yazılı onay vermesi kaydıyla bu yetkiyi etkilemez hükmüne rağmen, kanun tanımayan sadece kendi refahı ve sefasını düşünen sendika yöneticileri, kabul edilemez bir üslupla, işçinin anayasal hakkı olan sendika seçme özgürlüğüne darbe vurarak, eğer istifa ederseniz avukat vekalet ücreti alırız deme gafletinde bulunmuş, kendisinden istifa eden işçiyi sırf yetki gitmesin diye açık açık tehdit etmiştir.

Buradan açık bir şekilde belirtiyoruz. Yetkili sendika yöneticileri ve avukatı eğer yüreğin yetiyorsa, bu davaları kaybettiğini düşünüyor ve zaten işçinin olan para cebinden çıkacak diye korkuyorsan gel Azlet bu davaların tamamını… Biz DİSK ve Dev Sağlık-İş Sendikası olarak tüm davaları devralmaya, tüm mağduriyetleri gidermeye, işçinin cebinden sizin elinizi çıkarmaya hazırız. DİSK dün olduğu gibi bugünde, yarında üyesi olsun olmasın her işçinin yanında, arkasında ve yüreğinde olmaya devam edecektir. Biz Osmangazi üniversitesi sağlık işçileri olarak sizin boş tehditlerinize boyun eğmedik eğmeyeceğiz. En kısa zamanda işçinin yanında durması gerekirken, karşısında duran kendi geliri uğruna işçiyi yok sayan zihniyeti sendikalar tarihine kara bir leke olarak not düşeceğiz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM