Dr.Birtürk Özkavak Ses Şube Yönetim Kurulu adına yaptığı konuşmada zamlardan şikayet ederek 8 Şubat’a kadar devam edecek olan eylemleri sonuçsuz kalırsa 8 Şubat 2022 de İş Bırakma ve Görev Etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi.

Ayrıca SES üyeleri hayat pahalılığına dikkat çekmek için ESOGÜ'de sağlık çalışanlarında dayanışma içinde olduklarını göstermek ve zamlara karşı tepki için  simit ve peynir dağıttı.

Dr.Birtürk Özkavak Ses Şube Yönetim Kurulu adına konuşarak   pahalılığın emekçilerin kaderi, enflasyondan ve krizlerden emekçilerin hiçbir sorumluluğu olmadığını buna rağmen işsizliğin, açlığın onlara dayatılmasını kabul etmediğini belirtti. Ardından Özkavak, “Ülkemizin gerçek gündemi pahalılık. Ve emekçilerin hayatlarının her geçen gün içinden çıkılmaz hale gelmesi. Bir çok yapay gündem oluşturulma çabalarına rağmen ne zamların üstü örtülüyor. Ne de marketlerdeki fiyatlar düşüyor. Kış koşulları altında hayat daha çekilmez hale geliyor. Kimse emekçileri düşünmüyor. Başta elektrik doğalgaz gibi kullanılması zorunlu olan ihtiyaçlarımızın faturaları gerçek anlamıyla can yakmaya başladı. Bütün temel gıda maddeleri pahalılıkta birbiri ile yarışıyor. Ama yaşam emekçiler için ağırlaştıkça bir avuç patron ve yöneticiler için zevk ve sefa demek oluyor. Bu gidişten hiçbir şikayeti olmayan tek bir söz etmeyen yandaş sendika yöneticileri de kendi maaşlarını artırmak ve koltuklarını korumak derdinde.” dedi.

“Sendika olarak sürdürdüğümüz mücadelemiz devam ediyor. Bu kapsamda sembolikte olsa özellikle simit ve peynir seçerek sağlık emekçisi arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Bunu bütün büyük hastanelerde sabah erken saatlerde arkadaşlarımız iş başı yapmadan gerçekleştiriyoruz. Bugünde ESOGÜ Tıp Fakültesinde sağlık emekçileri ile beraberdik. Etkinliğimiz çok büyük ilgi gördü.  Diyoruz ki bizler sağlık hizmetini üretenler olarak tüm emekçiler gibi iyi bir hayata yaşamaya mutlu olmaya herkes kadar layığız. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin gerçek temsilcisi olarak sizlerle dayanışma halindeyiz. Hep birlikte mücadele ederek aşmayacağımız sorun yoktur.” diyerek 31 Ocak sabah saatlerinde Şehir Hastanesinde sağlık emekçileriyle beraber “simit ve peynirlerini” paylaşacağını söyledi. Sendika Genel Merkezinin ilan ettiği eylem takvimini 8 Şubat’a kadar devam ettirdikten sonra taleplerinin gerçekleşmemesi halinde 8 Şubat 2022 de İş Bırakma ve Görev Etkinliği gerçekleştireceklerini açıkladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM