• Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi’nin genel kurulu Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonu’nda gerçekleştirildi. Seçime tek liste giren Sevgi Akmen güven tazeledi.

    Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen,  ÇYDD’nin 30 yıllık sürecinde kurumsal varlığını yıpratmaya dönük çok yönlü baskılara karşı mücadelesini sürdürdü. Ergenekon kumpasları karşısında bağışçılara ve halkın verdiği güvenle dimdik ayakta durmayı başardıklarını vurgulayan Akmen, “Geldiğimiz noktada demokrasilerde olmazsa olmaz koşul olan güçler ayrılığının yok edildiği, hukukun temel ilkelerinin göz ardı edildiği, yürütmenin baskı altına aldığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

    Çağdaşlaşma yolunda 30 yılını tamamlayan ÇYDD’nin kadın ve eğitim odaklı çok sayıda projeyi yaşama geçirdiklerini vurgulayan Akmen, ülke yönetenlerin çağdaşlıktan uzak politikaları nedeniyle kadın ve eğitim konusunda her geçen gün yeni sorunlar yumağı ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

    Devletin eğitimden kademe kademe çekildiğini kaydeden ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Bazı bölgelerde okullar kapatılmış, çocukların hangi amaç için nasıl kullanılacağı belirsiz hertürlü istismara açık haldeler. Atatürk’ün eşitlik temelinde hedef gösterdiği çağdaş Türk kadınının toplumsal konumunda da önemli gerilemeyi yaşıyoruz. Kadını üreme aracı olarak gören anlayış ne yazık ki kadını sosyal yaşamdan alı koyan, temel insan haklarını kullanması engelleyen örnekleriyle karşımıza çıkıyor. Doğal olarak da kadına yönelik şiddet olayları büyük bir tırmanış  içinde.

    Bütün bu olumsuz koşullara karşın, ‘Çağdaş Türkiye’nin gelecek güvencesi’ sloganı ile etkinliklerini sürdüren bir kurum olarak daha çok sayıda yaşama dokunmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Sizlerin huzurunda, büyük bir sorumluluk duygusuyla büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere açtığı yolda ülkemizin aydınlık yarınları için daha çok çalışma sözü veriyoruz.”

    ÇYDD Eskişehir Şubesi’nin genel kuruluna Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sendikalar, sivil toplum örgüt temsilcileri de katıldı.