CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Seyitgazi Yol sorununun çözümü için destek turlarını sürdürüyor.

Seyitgazi yolu Eskişehir’in cezalandırılmasının sembolü oldu

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Esgazete ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seyitgazi yolunun tamamlanması için başlatılan imza kampanyasının hızla büyüdüğünü anlatan Çakırözer, bu yolun Eskişehir’in bugüne kadar iktidar tarafından cezalandırıldığı pek çok eksikliğin de sembolü haline geldiğini söyledi.

“Eskişehir Afyon yolunda bir gariplik var, gezdiğim kadarı ile Türkiye’de böyle garip başka bir yol yok. Afyon’dan çıkıyorsunuz, çevre yolu iki gidiş iki geliş var, otoban geliyor ancak  belli bir yerleşim yerine varmadan bu yol tek gidiş tek dönüşe düşüyor.” diye konuşan Çakırözer,  bu Türkiye’nin ve özellikle de AKP iktidarının ayıbı olduğunu belirtti. Bu yolun yapılmasını sağlayanların da yine yarıda kalmasına sebep olanların da AK Parti hükümeti olduğunu belirten Çakırözer, “Para yok deniyor, ancak bir yandan milyar dolarlar harcanan bir sürü proje varken Seyitgazi bunlardan daha mı değersizdir! Herkesin ihtiyacı olan böyle bir yola para yok demek bir bahane olamaz.” dedi. Yalnızca Seyitgazi yolu değil, Eskişehir’in bu şekilde cezalandırıldığı pek çok farklı örneğin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Çakırözer, “Çevre yolu bunlardan biri, Kırka’ya verilen bir devlet hastanesi sözü vardı, ortada yok, soruyorsunuz ‘Neden yok’ diye ‘Çünkü seçimi CHP kazandı’ diyorlar bu sakat bir mantıktır. Kırka’da yine başlatılan bir kültür merkezi var, yenisi yapılacağı için eskisi yıkılmıştı, yeni merkez temeli atılmış öyle bekliyor. Bir diğer örnek TÜLOMSAŞ, biliyorsunuz artık TÜRESAŞ var ve bu sadece ettiği zarar ile yapılan atamalarla anılan bir kuru haline geldi. Eskişehir’in TÜLOMSAŞ’ı varken kâr yapan kuruluşlar listesindeydi ve kente büyük katkısı vardı şimdi kentin on milyonlarca lira kaybı var. Hava alanı konusu yine böyle…” şeklinde konuştu. 

800’DEN FAZLA KAZA OLDU!

Mecliste yapılan toplantılarda, Kırka’daki ETİ  bor madenleri ile övünüldüğünü ancak Kırka’ya işçilerin korku içinde gidip geldiğini anlatan Çakırözer, “Buraya gidecek işçinin can güvenliğinin olduğu bir yolunuz yok! Burada çok kaza oluyor, son 11-12 yılda 800’den fazla trafik kazası oldu, 30’dan fazla insan yaşamını yitirdi ve 1000’in üzerinde insan yaralandı, bu rakamlar belgelerle ellerinde var. Başka işlerde hızlıca yürütülen sistem konu Eskişehir olunca yürütülemez oluyor.” diyerek sitem etti.

KAMPANYA HIZLA BÜYÜYOR

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi yolu ile ilgili bir imza kampanyası başlattıklarını hatırlatarak, “Şimdiden 1000’in üzerinde imza topladık. Ben herkesi bu kampanyayı imzalamaya çağırıyorum. Millet ittifakı partileri bu kampanyaya desteği sürdürüyor. Seyitgazi’de çok güzel bir birliktelik var, kapı kapı gezerek imza kampanyasını sürdürüyorlar ben de onlara destek veriyorum ve bunu sürdüreceğim. Seyitgazi Belediyesi, muhtarlar da destek veriyor umarım en kısa zanda bu yolu tamamlarlar. Bu bir semboldür aslında, Eskişehir’e yapılan haksızlıklara, Eskişehir’in cezalandırılmasını isteyen anlayışa karşı bir feryattır bu imza kampanyası, toplanan bu imzaları meclise götürerek yaşananları görmeyenlerin önüne koyacağız.” ifadelerini kullandı.

“HAKKINIZ HELAL EDİN” DİYEREK YOLA ÇIKIYORLAR!

Sorunlara bütünsel yaklaşımın olmamasının bu yaşananların temel nedeni olduğuna dikkat çeken Çakırözer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle bu imza kampanyası iktidarın kenti cezalandırmasına ve Eskişehir’e üvey evlat muamelesi yapasına bir tepkidir. 20 yıllık bir iktidarın yarısını yaptığı bir yolun devamını yapmaması cezalandırmak değil de nedir? İnsanlar bu yolu kullanırken ‘hakkınızı helal edin’ diyerek yola çıktıklarını evlerine vardıklarında şükrettiklerini anlatıyorlar. Kimsenin Eskişehirlilere bunu yaşatmaya hakkı yok, artık teklifi bırakın bir an önce bu yol programa mı konacak nasıl yapılacaksa, tamamlanması lazım. Bu iktidar milletvekillerinin sorunudur, Eskişehir’in milletvekilleri bunun peşini bırakmamalıdır. Bu yolun yarım bırakılması AKP iktidarının en büyük ayıplarından biridir.

Umarım şehrin bu talebine karşı Ankara kulaklarını tıkamaz ve bir an önce tamamlanır." 

Editör: Mustafa YILDIRIM