Eskişehir’de en çok ölümlü kazanın yaşandığı Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun yapılması için başlatılan imza kampanyasına destek büyüyor. Seyitgazi’nin Kırka Mahallesi’nde esnaf, işçi, pazarcı, muhtar yolun yapılması için başlatılan imza kampanyasına destek verirken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in dinlediği bölge halkı kış aylarında artan kazalara dikkat çekerek, yolun bir an önce tamamlanmasını istedi.

İŞÇİ, ESNAF, MUHTAR YOL İSTİYOR

Eskişehir-Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunun ‘bölünmüş yol’ olarak tamamlanması için başlatılan imza kampanyası devam ediyor. Seyitgazi Kırka Mahallesi’nde de esnaf, pazarcı, işçi ve bölge muhtarları da yolun bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve CHP Seyitgazi İlçe Başkanı İsmet Ayrancı Seyitgazi’nin Kırka Mahallesi’nde kurulan semt pazarında açılan imza stantlarını ziyaret etti. Çakırözer ve beraberindeki heyet bölgede lokanta, market ve kahvehanelerde imza kampanyasına destek veren Kırkalılarla sohbet etti.

KIŞIN YOLU KULLANAMIYORUZ

Kırka’daki semt pazarına gelen esnaf kış aylarında yolda yaşanan sıkıntılar nedeniyle pazara gidip gelmekte sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Afyon Ayizini’nden geldiğini söyleyen başka bir esnaf ise, “Biz Ayazini’den geldik. Çok zor koşullar altında gidip geliyoruz. Karşıdan tır geliyor, biz geçemiyoruz. Yollar genişlerse çok memnun oluruz” dedi.

ETİ MADEN EMEKÇİLERİ DE YOL İSTİYOR

Seyitgazi-Kırka-Afyon yolu üzerindeki mahalle muhtarları da yaptıkları çağrıda yolun bir an önce tamamlanmasını isterken, kampanyanın büyümesi için destek istedi. Çakırözer ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şubesi de, Kırka’daki ETİ Maden Bor Fabrikası’nda çalışan emekçilerinde her gün bu yolu kullandıklarını hatırlatarak, yolun bir an önce tamamlanmasını istediklerini dile getirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM