Odunpazarı Kent Konseyi ve Eldem Kültür  Sanat ve Eğitim Vakfı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ı konuk etti.

      Odunpazarı Belediyesi Yunsuemre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen İmza günü ve ‘’Dünden Bugüne Cumhuriyet’’ söyleşisi Eskişehir’li tarih severlerden yoğun ilgi gördü. Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ın kitaplarını imzaladığı imza töreninde Eskişehir’liler uzun kuyruklar oluşturarak,Meydan’a kitap imzalatma ve sohbet etme imkanı buldu. Sinan Meydan, imza töreninin ardından yaklaşık 2 saat süren ‘’Dünden Bugüne Cumhuriyet ‘’ söyleşisinde cumhuriyetimizin kuruluşu ve bugünlere kadar gelen süreç hakkında keyifli ve anlamlı bir söyleşi gerçekleştirdi.  Söyleşiye Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eldem Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Başkanı Ali Eldem, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Av. Ahmet Vural  ve 7’den 70’e tarih severler katıldı.

        Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru şunları söyledi ’’Türkiye’nin en önemli tarihçilerinden Sinan Meydan cumhuriyetimizin 98.yılını bizlerle birlikte geçiriyor. Bu anlamlı günde Sinan Meydan’dan çok değer verdiğimiz cumhuriyetimizi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü dinlediğimiz ve Eskişehir’li hemşehrilerimizi yeniden Sinan Meydan’la buluşturuğumuz için çok mutluyuz. Bu etkinliği birlikte düzenlediğimiz EKSAV’a ve Başkan Ali Eldem’e , bizlere her zaman destek veren Odunpazarı Belediyemize ve Başkan Kurt’a,  Cumhuriyet Bayramı’nı ailesiyle birlikte Eskişehir’de bizlerle birlikte geçiren Sinan Meydan’a , etkniliğimize yoğun ilgi gösteren tarih severlere teşekkür ederim.  Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Editör: TE Bilişim