Sivrihisar’a doğalgaz gelmesinin ardından, ilçenin büyük kısmı doğalgaza ulaşırken, ara sokaklarda hizmetten yararlanamayan vatandaşlar duruma isyan etti. 

Karacalar Mahallesi Bodur Sokak’ta oturan vatandaşlar, defalarca başvurmalarına karşın bulundukları sokağa doğalgaz hatlarının çekilmediğini belirterek, ilgili dağıtım firması tarafından oyalandıklarını belirttiler.

“SÜREKLİ OYALANIYORUZ, ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Sivrihisar’da üç yıl önce doğalgaz gelmesiyle büyük bir heyecan yaşayan ve odun, kömür kullanmaktan kurtulacaklarına sevinen sokak sakinleri, özellikle kış aylarını daha rahat koşullarda geçirmek istediklerini ifade ederek, sokaklarına doğalgaz istediklerini söylediler.

ELEKTRİK VAR, İNTERNET VAR, DOĞALGAZ YOK!

Doğalgaz firmasına defalarca gitmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten sokak sakinleri “Sokağımızda hasta ve yaşlı nüfus oldukça fazla. İnsanlar kışın bir göz odada oturmaya mahkum ediliyor. Evimizde soba ve tüp derdinden kurtulmak istiyoruz. Dağıtım şirketi geçen kış projede olmadığımızı söyledi, sonrasında ise sokakların darlığını bahane gösterdi. Bizim sokağımızla birlikte 41 tane ara sokağa doğalgaz verilmiyor. Sokağımızda elektrik, su, internet hattı var ama doğalgaz yok. İlçenin göbeğinde kendimizi dışlanmış hissediyoruz. İlçe içerisinde evimizi satıp doğalgaz aboneliği olan konutlara göçe zorlanıyoruz. Herkes gibi bizim de hizmet alma hakkımız var” şeklinde konuşarak, soruna acil çözüm istediklerini belirttiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM