Ak Parti'nin bir önceki il Başkanı Dündar Ünlü, son günlede gündemde olan MHP Lider Devlet Bahçeli üzerinden yürütülen erken seçim söylemlerine sert tepki gösterdi. Ünlü, " Benim anlamadığım şu, güya siyaset yapıyoruz diye parti kurup ülke yönetimine talip olma hayalleri de olanların, ulusal tv kanallarına çıkıp yaptığı konuşmalara baktığımda şaşırıp kalıyorum. 

Yalan yanlış, gerçek dışı söylemler.  Sürekli söylenen asılsız iddia şu: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2001 yılında durup dururken ülkeyi nasıl seçime götürdüyse şimdi de ülkeyi her an seçime götürebilir. 

Bu söylem tamamen uydurma ve cahilcedir! Gerçek ise şudur: 2001 yılında iktidar ortağı DSP'nin içindeki bir grup, Hüsamettin Özkan, İsmail  Cem önderliğinde ve Kemal Derviş'in desteğiyle de Yeni Türkiye Partisi'ni kurdular. Bu partinin amacı DSP'nin içini boşaltıp ANAP ve DYP ile yeni bir koalisyon hükümeti kurarak MHP'yi devre dışı bırakmaktı. 

Devlet Bahçeli buradaki siyaset mühendisliğini gördüğü için MHP'nin barajı geçememe riskine rağmen erken seçime gidilmesinin doğru olacağını söylemiştir.  

Sayın Devlet Bahçeli, 2002 yılında durup dururken seçim istememiş, millet iradesini devre dışı bırakacak bir organizasyona engel olmuş, çok da doğru yapmıştır. 

Bugün ülke yönetimine talip olma iddiasında bulunan siyaset cahili bir muhalefetten ülke için ne kadar endişelensek azdır. Cumhur İttifakı'nın ülkemiz için önemi her geçen gün daha çok anlaşılmaktadır."

Editör: Mustafa YILDIRIM