Not: Söyleşinin tamamını videodan izleyebilirsiniz

Saadet Partisi’nin Eskişehir Milletvekili adayı Fesih Bingöl, Esgazete’nin canlı yayın konuğu oldu. Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Bingöl, Saadet Partisi olarak düzeni değiştireceklerini söyledi.

Kamuoyunda genelde AK Parti ve Saadet Partisi’nin birbirine benzediği algının yanlış olduğunu ifade eden Bingöl, iki partini farklı olduğunu kaydetti. Milli İttifakı’nın ülkenin önünü açacak bir ittifak olduğunu ifade eden SP Eskişehir Milletvekili adayı Fesih Bingöl, “İttifak ilkeler doğrultusunda 4 parti biraraya geldi, ülkenin önünü açabilecek bir ittifaktır.

Bu ilkelerde 4 tanesi olmazsa olmazı.

Yeni bir anayasa, adalet, insan hakları, özgürlükçü bir basın, nitelikli bir eğitim” dedi.

Oy kullanımı konusunda da seçmenlere seslenen ve 1 oyun çok önemli olduğunu vurgulayan Bingöl şunları söyledi:

“Oy vermek büyük bir sorumluluktur. Türkiye'nin antidemokratik bir baraj var. 5 milyon 999 bin 999 oy aldınız ama barajı aşamıyorsun. Yani bir oyla. Yani bir oyun çok güçlü olduğunu büyük bir anlam kattığını bilmelisiniz. Oyumun değeri yoktur demek, beni kim yönetirse yönetsin demektir. Bir oy 50-70 milletvekilinin karşılığıdır. Antidemokratik sistem nedeniyle bir oy eşittir 50-70 milletvekili demektir. Bir oyla dünya değişir, bir oyla Türkiye'de sistem değişir. 50+1 deniliyor. Dikkat edin bir sadece 50 artı 1 oy demektir. O yüzden 1 oy çok önemlidir, İslami anlamda da 1 oy çok anlamlıdır.”

Editör: TE Bilişim